Анализатори отреждат седмо място на Huawei на пазара за смартфони

...
Анализатори отреждат седмо място на Huawei на пазара за смартфони
Коментари Харесай

Прогноза извади Huawei от Топ 6 при смартфоните


Анализатори отреждат седмо място на Huawei на пазара за смарт телефони през 2021 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на смарт телефони ще се възвръща последователно през 2021 година и даже ще реализира прочут напредък, сочи ново прогноза на анализаторите от TrendForce. Бизнесът на Huawei, един от главните играчи на този пазар, ще се свие много съществено.

Около 1,36 милиарда устройства ще продадат тази година производителите на смарт телефони. Това е с 9% повече по отношение на продажбите през 2020 година, оценени от анализаторите на 1,25 милиарда броя, което е с 11% по-малко от резултата през рекордната 2019 година.

Сред основните трендове през 2021 година са растеж в продажбите на 5G смарт телефони, които заменят остарелите устройства, засилено търсене на разрастващите се пазари и рекорден спад в пазарния дял на Huawei. През 2021 година шест марки ще изпреварят номер две на пазара в последните години: Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo, Vivo и Transsion (малко известно име от Китай).
още по тематиката
Според прогнозата на, никой от актуалните седем водачи на международния пазар няма да напусне Топ 7, само че класирането по марки ще се промени доста. Най-драматична е смяната при Huawei, която се обрисува като последна в този лист.

Заедно, водещите шест компании ще управляват към 80% от международния пазар на смарт телефони през новата година.

Поради въздействието на рестриктивните мерки за експорт, наложени от Съединени американски щати, и отделянето на марката Honor в самостоятелна компания, Huawei ще слезе от трето на седмо място в световната ранглиста на доставчиците на смарт телефони.

Анализаторите на TrendForce считат, че, което ще обезпечи оцеляването на марката като самостоятелен производител на смарт телефони, е потребно и навреме деяние, само че към момента не са сигурни дали „ новата ” Honor ще успее да насочи вниманието на потребителите към себе си без предходната поддръжка на Huawei.

Освен това, в случай че комерсиалните бъдат анулирани, тя ще би трябвало да се конкурира непосредствено с Honor, което ще я затрудни да си върне предходния пазарен дял.

Общият размер на доставките на 5G смарт телефони до края на 2020 година се прави оценка от TrendForce на към 240 милиона единици, което подхожда на световно равнище на навлизане от 19%. Водеща роля на този пазар заемат китайските марки с дял от съвсем 60%.

TrendForce предвижда, че делът на 5G смарт телефоните към края на 2021 година ще възлезе на към 37% от световния пазар на смарт телефони, вследствие на продажби в размер на към 500 милиона смарт телефона през годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР