Анализатори от банката Morgan Stanley смятат, че реалната цена на

...
Анализатори от банката Morgan Stanley смятат, че реалната цена на
Коментари Харесай

Експерт от Morgan Stanley произнесе смъртната присъда на биткойна: Реалната му стойност е 0 долара!

Анализатори от банката Morgan Stanley считат, че действителната цена на биткойна е $0. Това оповестява Business Insider като се базира на публикация по тематиката от анализаторът Джеймс Фосет.

Сега е доста комплицирано да се оцени действителната стойност на тази криптовалута. Биткойнът не наподобява нито на валута, нито на злато, с него не са свързани лихвени проценти, той не се употребява в производството на електроника или бижутерийни произведения, както да вземем за пример златото, показва експертът.

Освен това системата на биткойна е доста комплицирана за мащабиране. По данни на анализатора междинният размер на търговете за криптовалута през последните 30 дни е достигнал $3 милиард, а пазарът на конверсионните покупко-продажби е достигнал до $5,4 трилиона. А общият индикатор на покупко-продажбите с биткойни не може да доближи даже $300 милиона (за Visa този индикатор е $17 милиарда).

Джеймс Фосет е онагледил проучването си с диаграма, която свидетелства какъв брой малко онлайн дилъри одобряват криптовалута.

" Следователно, в случай че никой не приема тази технология за разплащания, то цената ѝ е равна на нула ", счита специалистът.

По-рано даже съучредителят на Bitcoin.com Емил Олденбург съобщи, че биткойнът няма бъдеще като комерсиална валута и е безполезе, след което разпродаде всичките си биткойни.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР