Анализатори определиха като лош политически знак решението на Корнелия Нинова

...
Анализатори определиха като лош политически знак решението на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Политическа интрига в ПЕС след отказа на Нинова да участва на Конгреса

Анализатори дефинираха като неприятен политически знак решението на Корнелия Нинова да бойкотира Конгреса на Партията на европейските социалисти.

Решението на ръководителя на Българска социалистическа партия да не взе участие на конгреса в Лисабон сътвори политическа конспирация преди старта на конгреса в Лисабон. На него ще участват партийни водачи, министър председатели, членове на Европейската комисия и депутати от лявото политическо семейство.

Очаква се на следващия ден водачът на европейските социалисти Сергей Станишев за трети път да бъде избран отново на поста си. Както и групировката да утвърди своя общ претендент за ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Политологът Татяна Буруджиева, която е и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, е наблюдаващ на конгреса по покана на ПЕС. Изненадана е от дейностите на Нинова, тъй като резолюциите, които ще бъдат гласувани, са известни още от месец юни, заяви Българска национална телевизия.

Политическият знак е неприятен съгласно мен. Всеки политически водач би трябвало да си дава сметка, че партията му губи, когато той не застава на място с тежки съществени причини и да поеме тази отговорност. Всъщност не е единствено Българска социалистическа партия, която има някакви възражения, само че водачите на другите партии, които имат възражения ще бъдат тук и ще го изкажат на конгреса. Трябва да имаш обикновено самочувствие, дори не бих го споделила храброст в личното си партийно семейство да приказваш свободно, разяснява Татяна Буруджиева.

В документа за равенството на половете от Партията на европейските социалисти приканват държавите-членки да ратифицират и приложат Истанбулската спогодба. Посочва се също, че това е единственият път напред за Европа, за гарантиране на отбраната на дамите и всички уязвими групи.

Конституционният съд у нас към този момент се произнесе, че текстове от конвенцията опонират на главния закон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР