Анализаторът на Bloomberg Intelligence Джейми Коутс прогнозира експлозивен растеж в

...
Анализаторът на Bloomberg Intelligence Джейми Коутс прогнозира експлозивен растеж в
Коментари Харесай

Секторът на смарт договорите ще претърпи сериозен растеж следващите 5 години според анализатор

Анализаторът на Bloomberg Intelligence Джейми Коутс предвижда избухлив напредък в бранша на блокчейн смарт договорите, изключително за Етериум (ETH) и Solana (SOL), като планува 100 милиона консуматори на ден до 2028 година

Понастоящем тези платформи могат да се похвалят с над пет милиона дневни консуматори, като от 2019 година насам тримесечният им растеж е 29%. Очакваният растеж съставлява 20-кратно нарастване.

Коутс прави паралел сред това евентуално разширение и траекторията на PayPal, отбелязвайки, че на PayPal са били нужни 13 години, с цел да доближи 100 милиона дневни консуматори.

Ако приемем, че ще има резистентен растеж от 20 % на тримесечие, Коутс планува общата пазарна капитализация на екосистемата за смарт контракти да нарасне от сегашните $350 милиарда до зашеметяващите $5-$14 трилиона, когато броят на потребителите доближи 100 милиона. Това значи нарастване от 1,328% до 3,900%.

Той акцентира, че въпреки тази прогноза да е опростена оценка и да не би трябвало да бъде единствената основа за оценка, тя акцентира взаимозависимостта сред приемането на потребителите и цените на активите. С напредването на внедряването цените на някои активи евентуално ще се покачат доста.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР