Анализът за Националната детска болница, подготвян от Европейската инвестиционна банка

...
Анализът за Националната детска болница, подготвян от Европейската инвестиционна банка
Коментари Харесай

Здравният министър: Анализът за Националната детска болница се очаква до ноември

Анализът за Националната детска болница, подготвян от Европейската капиталова банка (ЕИБ), се чака да бъде подготвен до началото на месец ноември. Това показва министърът на опазването на здравето Христо Хинков в отговор на депутатски въпрос за развиване по тематиката с бъдещото здравно заведение, научи Moreto.net.

Изготвянето на разбора за потребностите в детската здравна грижа е предоставено от „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД през май тази година. Услугата ще бъде осъществена безплатно. По този метод Европейска инвестиционна банка ще поддържа построяването на Национална детска болница (НДБ) в България. Срокът за правене на разбора е 6 месеца и изтича при започване на месец ноември.

Документът следва да показа справедливи данни за потребностите от педиатрични здравни услуги, които да послужат като основа за точно дефиниране на структурата, обсега и функционалността на НДБ.

Междувременно Обществения съвет за създаване на НДБ ще реализира консултативни функционалности и взаимоотношение сред Министерството на здравеопазването, „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД и обществеността. Целта е гарантиране на гласност и бистрота на цялостния развой по създаване на Национална детска болница, показва здравният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР