Анализът на туристическия бранш към този момент е, че туризмът

...
Анализът на туристическия бранш към този момент е, че туризмът
Коментари Харесай

Експерт от преговорите с ПП: Трябва да върнем туризма на общините

Анализът на туристическия отрасъл към този миг е, че туризмът в действителност страда доста поради пандемията и по този начин структуриран, както е сега, единственото, което може да каже е, че има потребност от помощ. Това е справедлив факт. Това сподели в от политическото управление на групировка ДЕН и учител по туризъм в Нов Български университет. На секторната група по туризъм, на която бях член при договарянията с Политическа партия, обаче се видя нещо друго. Аз видях вяра за смяна.

(МТ) е едно от отрасловите министерства, които акомулират БВП (БВП). Когато е стартирало Министерството на туризма, Брутният вътрешен продукт от страна на сектора е 17%. В момента преди рецесията е стигнал 13%, което е справедлив измерител да се покаже, че това министерство не е управлявало добре бранша. И с цел да съм по-конкретна, бюджетът на МТ е към 20 милиона лева, от тях 17 млн.лв. отиват за маркетиране на нашия туристически артикул. Понастоящем също по този начин ние вършим нещо, което за мен е брутално неприятна пазарна процедура. Плащаме седящи места в аероплан, с цел да получим туристи. Това е пазаруване на конкурентноспособност, както сподели.

В групата имахме 4 разнообразни тактики и визии за туризма. Разликите в тях не бяха доста огромни, не бяха и дребни. От страна на Бсп се чуха всеобщо настояванията на българския туристически отрасъл и желанието те да бъдат обезщетени. Те в действителност имат потребност от отплата. Не говорехме за суми, тъй като форматът не предполагаше финансов план. Форматът беше обвързван единствено с визия. Общото посред ни е желанието туризмът в България да се промени. Да се сътвори сложен артикул, който да работи целогодишно, който да не бъде фокусиран върху всеобщия туризъм. Да се даде опция на обществото да има самодейност. Да се базираме на ресурсите, които има страната ни, тъй като тя е доста богата. Да се насочим към резистентен туризъм, което значи да използваме ресурса на природата си, само че и да я опазваме, до момента в който я използваме.
Виолета Донева: България ще отвори туризма на 1 май. Но кой ще пристигна?
На фона на вихрещата се Covid-19 пандемия и идните избори, вицепремиерът и министър на туризма, неотдавна и лекар по киберсигурнос...

В нашата стратегия е записано, че ние би трябвало да обследваме ресурсите на България, да ги оцениме и да направиме стратегия, по която да е ясно каква тъкмо леглова база би трябвало да построим към даден запас, с цел да не се получават тези изкривявания, на които сме очевидци. В нашата стратегия написа също, че би трябвало да преразгледаме, тъй като концесионирането на плажовете и на ски пистите, води до доста неприятни практики. Нашата концепция е да върнеме туризма в общините, с цел да може хората да са свободни да демонстрират самодейност. Записали сме още, че е належащо да дадем опция да се записват дадени местности или дадени комплекси във тип на курорт. Като нашата концепция е по този метод да може туристическата такса да се приложи по различен метод и един човек, който се занимава с търговия в границите на курортния комплекс да взе участие във образуването на тази туристическа такса по този начин, че да остават повече пари в общините, които наложително да реинвестират назад в курортния комплекс.

Ние би трябвало да маркетираме продукта си на напълно друго място, да се стремим към по-високоплатежоспособни клиенти и по-комплексен артикул.

Ще има ли късмет и за по-малките туристически компании и по какъв начин ще се отрази въвеждането на зеления документ на сектора и сезона – отговорите във видеоматериала.



Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР