Анализът на становищата на Националната стратегия за детето показва, че

...
Анализът на становищата на Националната стратегия за детето показва, че
Коментари Харесай

Бисер Петков: В медиите отзвук получиха отрицателните мнения за стратегията за детето

" Анализът на мненията на Националната тактика за детето демонстрира, че преобладаващата част от тях поддържат предложенията. В медиите получиха по-голям отзив тези, които не я поддържат, само че всички мнения ще бъдат прегледани. " Това съобщи общественият министър Бисер Петков в изявление за bTV.
Той добави, че страната има роля да подкрепя и тактиката е ориентирана в тази тенденция.
" Родителите са тези, които имат отговорността да възпитават, а страната ги подкрепя. Ако приказваме за методите за образование, задачата е не да се глобяват, а да се покаже, че има позитивни способи за образование, които са по-ефективни. ", изясни още Петков.
Министърът добави още, че 20 милиона лв. повече са раздадени като финансова поддръжка на хората с трайни увреждания този месец с помощта на новите правила за разпределяне на помощите. Изплащането към този момент е почнало от 12-ти февруари.
Според данни на Агенцията за обществено подкрепяне над 575 000 души са получили помощи за януари, 78 000 за първи път са включени в приемането на обществени помощи от страната, 400 хиляди към този момент взимат по-висока сума от преди, посочи министърът.
" Не мисля, че обещанията за растеж на заплатите с 10% през идната година е предизборно, сподели още министърът. В България приходите на работещите нарастват. За първи път през декември междинната работна заплата минава 1205 лева, а средно-месечната е над 1700 лева ", означи още той.
От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 5,7 %, а таванът ще стана 1200 лева, напомни Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР