Анализът на екипа ще бъде споделен на онлайн платформа за

...
Анализът на екипа ще бъде споделен на онлайн платформа за
Коментари Харесай

ООН следи със сателити щетите върху украинските културни обекти

Анализът на екипа ще бъде споделен на онлайн платформа за следене

Сателитни фотоси „ преди и след “ оказват помощ да се проследят вредите, които съветската война в Украйна нанася на културните обекти в страната, съобщи Euronews, представен от.

Агенцията на Организация на обединените нации за просвета ЮНЕСКО е проверила вредите на 207 културни обекта в Украйна след съветската инвазия на 24 февруари. Това става допустимо благодарение на сателитния център на Организация на обединените нации UNOSAT.

Досега са развалени 88 религиозни обекта, 15 музея, 76 здания с исторически и живописен интерес, 18 паметника и 10 библиотеки.

Сред тях е и театърът в южния град Мариупол, където се укриваха хиляди хора, в това число деца.

" Заключението ни е, че е неприятно и може да продължи да става още по-лошо ", съобщи пред кореспонденти на брифинг в Женева шефът на ЮНЕСКО за просвета и изключителни обстановки Криста Пикат.

Анализът на екипа ще бъде споделен на онлайн платформа за следене, която ще започва скоро.

" Нашата съществена отговорност е да се уверим, че разполагаме с информация за положението на обектите, с цел да сме подготвени за възобновяване. Знаем, че при предходни условия тази документи е била употребена и от управляващите в страната, в случай че желаят да прегледат обвинявания във военни закононарушения ", сподели Пиккат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР