Анализ на WWF показва, че 17% от хората в Европа

...
Анализ на WWF показва, че 17% от хората в Европа
Коментари Харесай

17% от хората в Европа останат без вода до 2050 г.


Анализ на WWF демонстрира, че 17% от хората в Европа могат да бъдат изправени пред високи до рискови опасности от дефицит на вода доникъде на века.

Според създателите на проучването този сюжет би могъл да бъде предотвратен само, в случай че държавните управления и бизнесът подхващат незабавни и безапелационни дейности за повишение устойчивостта на стопанските системи чрез природно-базирани решения, оповестиха от пресцентъра на WWF - България.

От организацията показват, че реките в Европа стават жертва на горещината. 

" Четири от най-важните артерии на континента - Дунав, По, Рейн и Висла – са изправени пред рекордно ниски равнища, застрашаващи бизнеса, промишлеността, селското стопанство и даже доставките на питейна вода за локалните общности. Използвайки инструмента на WWF за оценка на водния риск, новият разбор демонстрира, че Европа ще бъде още по-податлива на суши и дефицит на вода през идващите години ", се показва в известието, представено от dnes.bg.

" Сушите в Европа не трябва да шокират никого: картите на водния риск от дълго време сочат изразителен дефицит на вода из целия континент. Това, което би трябвало да ни шокира, е фактът, че европейските държавни управления, компании и вложители не престават да си затварят очите за водните опасности, като че ли те ще се решат сами ", сподели Алексис Морган, началник на стратегия " Води " във WWF International.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР