Анализ на сателитни снимки от компанията Maxar показва, че телата

...
Анализ на сателитни снимки от компанията Maxar показва, че телата
Коментари Харесай

Сателитни снимки разобличиха руските лъжи за клането в Буча

Анализ на сателитни фотоси от компанията Maxar демонстрира, че телата на цивилни в украинското градче Буча сa лежали тaм от седмици, съобщи New York Times. Това разобличава като лъжa съветските изказвания, че хората са убити oт украинци след изтеглянето на съветските сили от мястото.

Когато стряскащите фрагменти на трупове с вързани ръце и рани от патрон в главата се появиха, съветското министерство на защитата отхвърли бойците им да са виновни за това. Чрез пост в Telegram те написаха, че труповете са пръснати по улиците, откакто съветските войски напуснаха града на 30 март.

Русия назова фотосите машинация и изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради “провокациите на украински радикали " в Буча.

Видео от ул. “Яблонска " от 1 април, направено от локален общинар, демонстрира труповете там, а фотоси на Maxar демонстрират, че най-малко 11 натрупа са били там още от 11 март, когато Русия, съгласно нейни известия, към този момент е била окупирала града.

Според разбора на изображенията тъмни петна с размера и формата на човешко тяло се появяват на улицата сред 9-и и 11-ти март. Тези обекти се появяват в тъкмо същата позиция, в която са открити и телата на видеото от 1 април. Анализът сподели, че те са останали в тази поза три седмици.

Причините за гибелта са неразбираеми. Някои тела с до нещо, което наподобява на кратер от гърмеж. Други са до коли. Три от телата са до колела. Някои са със завързани ръце. Труповете са разхвърляни по продължение на 800 метра по ул. “Яблонска ".

Второ видео от улицата сподели още 3 тела, за едно от които бе открито от сателитните изображения, че се появява сред 20 и 21 март. Това са единствено някои от труповете, които бива намирани от събота насам.

Associated Press разгласява фотоси на най-малко още 6 мъртви тела, лежащи дружно зад офис постройка, някои от които с вързани откъм гърба ръце. Фотограф на Times откри мъртвец с огнестрелна рана в главата. Човекът е паднал до колело и наподобява е убит, до момента в който е карал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР