Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022

...
Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов представя анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

Анализ на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2022 година ще показа през днешния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. Във форума ще вземат участие президентът Румен Радев и служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

След представянето на разбора, ще бъде открита годишната конференция на началника на защитата на тематика: „ Предизвикателствата на настоящата среда за сигурност и процесите в НАТО към готовността и развиването на качества на Въоръжените сили “. „ Ние, като Алианс, следва да продължим да усилваме своя възпиращ и защитителен капацитет в отговор на сегашните и бъдещи закани, а не да оставаме обвързани с концепциите от предишното “, съобщи Стоянов на постоянната среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО, която се организира по-рано този месец.

Конфликтът в Украйна демонстрира, че решаващи за триумфа са ситуационната информираност, бързият продан на информация, маньовър и устойчива логистика. Това съобщи адмирал Емил Ефтимов предишния месец в изявлението си по време на съвещанието на Военния комитет на НАТО в Брюксел. По време на форума заместник-генералният секретар на алианса Мирча Джоана разяснява, че задачата два % от Брутният вътрешен продукт на страните от НАТО да бъдат обезпечавани за защита към този момент не наподобява като таван, а като междинна големина.

Във форума през днешния ден ще взе участие и висшият команден състав на Българската войска, генерали и офицери от типовете Въоръжени сили, шефове на дирекции в Щаба на защитата и Министерството на защитата, началници и командири на структури на директно послушание на министъра на защитата.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР