Анализ на конкретни лица от НАП имало в телефоните на

...
Анализ на конкретни лица от НАП имало в телефоните на
Коментари Харесай

Арабаджиеви проучвали Иван Гешев и конкретни служители на НАП

Анализ на съответни лица от Национална агенция за приходите имало в телефоните на Ветко и Маринела Арабаджиеви - кои са техни, кои не са техни, кои можело да бъдат употребени с цел да си решат проблемите, кои не ставали. Това заяви прокурор зам.-главният прокурор Иван Гешев, заяви сътрудник на. Той посочи, че от предадените на българските управляващи 26 телефона на Арабаджиеви, към този момент са изследвани единствено 6, по останалите следва работа.
„ Много бързо ни ги предадоха вследствие на европейска заповед за следствие “, похвали се Гешев. По оценената информация в телефоните той съди, че Арабаджиеви са в течение на хода на следствието . „ Снимани са документи по разнообразни чатове, в това число е снимано наказателното дело, в час са били с цялото следствие “, сподели той и разясни, че ще се прецизират източниците на информацията, която им е изпращана.
Прокурорът добави, че от тези телефони е ровено за информация за съдиите, които са били по ограниченията за неотклонение на сина им. „ Ровили са и за мен – Иван Гешев и вариации като семейство, адрес, работа “ , добави Гешев. Той отхвърли да заяви разкритията за Национална агенция за приходите и дали има пробойни там, отговаряйки с думите „ пробойни има във всички държавни служби. Когато става въпрос за доста пари натискът е огромен. Когато имаш доста пари можеш да ангажираш доста способи за влияние,включително и да плащаш и на положителни юристи, и на държавни чиновници и на всевъзможни други, в това число и на публицисти “. По думите му тези хора си построяват защитна тактика като употребяват парите, с които разполагат. „ Проблемът е, че в България опциите за това са доста по-големи, в сравнение с в друга страна на Европейски Съюз и разумно те си вършат неща, които съгласно нас са противозаконни “, добави той.
Гешев акцентира, че макар отхвърли на Арабаджиеви да бъдат екстрадирани, съдът на първа инстанция позволи екстрадиция. Предстои втора инстанция в Испания и след позитивно изговаряне за екстрадиция – резултат, който смятам за действителен, ще бъдат екстардирани “, сподели още той.
Според Гешев няма съображение да се счита, че синът им Вълчо преднамерено е държан като пленник, с цел да се върнат Арабаджиев. Той сподели, че не вижда връзка с обстоятелството, че синът на Арабаджиеви беше пуснат от ареста едвам откакто те бяха хванати. „ Изменението на мярката е десетина – 15 дни преди приключване на зоконоустановения 8 –месечен период за задържане. След 15 дни той по този начин и по този начин щеше да бъде пуснат, тъй че съдът е решил, че също така събитие е отпаднала заплахата да се укрие или да извърши друго закононарушение “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР