Анализ на икономическите аташета конкретно в Съединените щати показа, че

...
Анализ на икономическите аташета конкретно в Съединените щати показа, че
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Качакова рева в кабинета ми да я върнем в Лос Анджелис

Анализ на икономическите аташета съответно в Съединените щати сподели, че най-голяма потребност от търговско-икономическа работа има в Чикаго, където има голяма българска диаспора и огромен български бизнес. Оттам имаше и писмо с искане за откриване на службата. Преценихме, че е по-целесъобразно за страната да преместим службата там. Съответно закрихме броя в слънчева Калифорния. След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, с цел да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска чиновници. На втория ден ме "прихвана " сутринта и влезе в кабинета ми с плач като близкоизточна оплаквачка.

Това описа шефът на кабинета на някогашния вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова Калоян Методиев в пост във фейсбук. Повод за него стана описа на Любка Качакова от по-рано през днешния ден, че комерсиалната работа към генералното ни консулство в Лос Анджелис е закрита и тя е уволнена.

Ето цялостния пост на Калоян Методиев в отговор на Любка Качакова:

През май министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова организира онлайн среща с българските търговски аташета от целия свят. Постави им задания - главно да притеглят вложения в стопанската система, за което в действителност са изпратени. Някои по-напористи се изрекоха по настоящи проблеми, свързани с работата. Изявилата се през днешния ден по медиите Любка Качакова на два пъти взима думата, с цел да изясни какъв брой било зле ситуацията, какъв брой й било тежко, искаше още пари, с цел да си поръчва стопански разбори на външни консултанти и общо взето се подмазваше. Анализ на икономическите аташета съответно в Съединените щати сподели, че най-голяма потребност от търговско-икономическа работа има в Чикаго, където има голяма българска диаспора и огромен български бизнес. Оттам имаше и писмо с искане за откриване на службата. Преценихме, че е по-целесъобразно за страната да преместим службата там. Съответно закрихме броя в слънчева Калифорния. След три дни в София долетя Любка Качакова. Започна, без уговорена среща, да идва в министерството от 8 сутринта и да виси в коридора, с цел да бъде върната в Лос Анджелис. Да притиска чиновници. На втория ден ме "прихвана " сутринта и влезе в кабинета ми с плач като близкоизточна оплаквачка. Дадох й салфетки. Реве и подрежда: "Детенцето ми, детенцето, какво ще стане с него... сама съм там. Мъжът ми е в България, а другото ми дете в Лондон ". И вие ли вие и подрежда... Реших, че детето е неработоспособен, или е болно, или е доста малко.

"Какво му е? ", попитах я с първи проблясъци на скрупули на съвестта.

"Ще му вземат работната виза. А визата е вързана с дипломатическия ми паспорт ", през плач продължи да каканиже.

В тоя миг изстинах. Попитах я: "А другите българи по какъв начин се оправят? " Не ме чу. Излезе и накара половин България да звъни по телефона да лобира за връщането й.

Помните ли недоволствата й на срещата с останалите аташете, които деморализираше с претенциите си. Оказа се, че българската страна й заплаща апартамент в Лос Анджелис, отпуснати са й пари за цялостна покъщнина и предходната година са й преведени 20 хиляди $, с цел да си купи нов джип. "Детенцето " работи нещо в Холивуд.

Нямаше да се занимавам с сходни герои, на които съм се се нагледал задоволително, само че го върша поради десетките почтени и съзнателни задгранични чиновници, които извършват почтено отговорностите си и носят изгоди за страната си.

Правя го, тъй като се чудя какъв брой би трябвало да си нахален и безочлив, с цел да излезеш по малкия екран, с цел да плюеш по министъра и мене, да се слагаш на "новата власт " и да използваш по най-безогледен метод страната. Това е една илюстрация за любкакачаковщината в нашето общество. Не желая да съм честен съдник, само че като поданик и жител не съм склонен такива хора да ме съставляват и да "доят " страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР