Анализ на Европейския съюз сочи, че в края на юли

...
Анализ на Европейския съюз сочи, че в края на юли
Коментари Харесай

Опазването на природата по време на почивка може да е предизвикателство

Анализ на Европейския съюз сочи, че в края на юли Гърция, Италия, Алжир и Тунис са изгубили общо над 1350 квадратни километра в резултат на пожари. Огънят е засегнал 120 000 души. Глобалното повишаване на температурите и опазването на околната среда са непроменяемо свързани и с туристическия бранш. Туристите постоянно не се замислят за държанието си по отношение на природата до момента в който са на отмора.
Вкъщи мисля за екологията много повече, деля боклука си, рециклирам. Но когато съм на път избирам комфорта и почтено казано мисля по-малко за природата.
Лусия, екскурзиант от Испания

Пътуването със аероплан е най-честият избор на туристите, които са се насочили към далечни дестинации. Авиацията създава към 3 % от въглеродните излъчвания в международен мащаб, само че се чака нейният дял да нарасне.
Докато сме в Тайланд не планираме никакви полети, ще пътуваме с трен и рейс. Така ще допринесем за опазването на климата.
Ян Сомер, екскурзиант от Германия

От години самолетните компании настояват, че търсят способи да понижат нездравословните излъчвания. Превозвачите срещат и гневна опозиция от страна на деятели, които дори стартираха придвижване, което предизвиква хората да търсят по-малко замърсяващи форми на превоз или да понижат пътуванията си като цяло. По-близки дестинации за отмора – по-малко замърсяване. През 20203 година Европейския съюз също по този начин се споразумя за нови правила, изискващи от самолетните компании да употребяват по-устойчиви горива от 2025 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР