Аналитичната компания Rhodium Group представи доклад, според който емисиите на

...
Аналитичната компания Rhodium Group представи доклад, според който емисиите на
Коментари Харесай

Китай изхвърля повече CO2 от всички развити страни взети заедно

Аналитичната компания Rhodium Group показа отчет, съгласно който излъчванията на в Китай са се нараснали над три пъти през последните 30 години и към сегашен ден са 27% от световните парникови излъчвания . На второ място е Съединени американски щати с 11% световен дял парникови газове, а на трето е Индия с 6,6%. Всичките 27 страни на Европейския съюз генерират към 6,4% от антропогенните излъчвания. Според тази информация, Китай независимо изхвърля парникови газове колкото Съединени американски щати, 27-те страни на Европейския съюз, Индия и Индонезия (3,4%) взети дружно.

Бурно растящата стопанска система на Поднебесната е главната причина Китай да бъде най-големият източник на замърсяващи земната атмосфера субстанции. Докато излъчванията на парникови газове на разрастващите се страни от 1990 година до през днешния ден са останали на едно и също равнище, в Китай те са се утроили.

Аналитиците на Rhodium Group и различен значим индикатор. На всеки гражданин на Китай се падат по 10,1 тона нездравословни излъчвания, което е малко по-малко от междинното значение за страните, участващи в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) – 10,5 тона. В това отношение към момента водач е Съединени американски щати – 17,6 тона нездравословни излъчвания на човек. Президентът Байдън даде обещание към 2030 година да понижи този индикатор с 50%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР