Аналитичната агенция Jon Peddie Research публикува актуална информация за продажбите

...
Аналитичната агенция Jon Peddie Research публикува актуална информация за продажбите
Коментари Харесай

Продажбите на видеокарти спаднаха с 19,2% през третото тримесечие

Аналитичната организация Jon Peddie Research разгласява настояща информация за продажбите на видеокарти за третото тримесечие на тази година. В доклада са включени и интегрираните в процесорите графични ускорители. В съпоставяне със същия интервал на предходната година, пазарът се е свил с 2,2%. Най-голям е спадът на елементарните (add-in boards) видеокарти.

Според аналитиците, продажбите на графични карти за интервала от месец юли до месец септември са намалели с 16% спрямо миналогодишните индикатори и с 19,2% спрямо второто тримесечие на тази година. Както се очакваше, основната причина за спада на продажбите е спадът на тяхното търсена от хората, занимаващи се с рандеман на криптовалута .

Що се отнася до пазара на интегрираните графични ядра, през третото тримесечие има растеж от 10,6%. Intel е нараснал продажбите на вградените в процесорите графични ускорители с 13,1%. А Nvidia и AMD са продали надлежно 4,3% и 6,8% повече графични процесори спрямо предишното тримесечие. Този растеж се дължи на по-високите продажби на преносими компютри. Освен това, пазарът на десктоп компютри бележи 8,2% растеж, като 31,6% от продадените десктоп компютърни системи имат елементарни графични карти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР