Аналитичната агенция Display Supply Chain Consultants (DSCC), специализирана в проучвания

...
Аналитичната агенция Display Supply Chain Consultants (DSCC), специализирана в проучвания
Коментари Харесай

Рекорден ръст в продажбите на сгъваеми смартфони

Аналитичната организация Display Supply Chain Consultants (DSCC), профилирана в изследвания на пазара на екрани, разгласява нов отчет за количеството доставки на сгъваеми смарт телефони за третото тримесечие на 2023 година Отчита се забележителен растеж, който е повлиян главно от излизането на пазара на моделите Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 на Samsung, само че делът на южнокорейския производител в сегмента е доста намалял на фона на интензивно възходящата конкуренция от страна на известните китайски марки. Освен това най-новите прогнози на DSCC за четвъртото тримесечие и даже за началото на 2024 година са изцяло сходни.

Между юли и септември продажбите на сгъваеми смарт телефони са нарастнали с 215% спрямо второто тримесечие на 2023 година и с 16% по отношение на третото тримесечие на 2022 година Цифрата е рекордна за тази категория устройства и надалеч надвиши упованията с 1% – в цифри това са 7 млн. продадени бройки, което е повече от предходния връх (6,1 млн. бройки), доближат през третото тримесечие на 2022 година

Към днешна дата делът на Samsung към момента е преобладаващ – 72%. В същото време обаче той бележи сериозен спад по отношение на предходната година, когато серията смарт телефони Galaxy Z заемаше 86% от пазара. На Galaxy Z Fold 5 се падат 24% от продажбите, а на Galaxy Z Flip 5 – 45%. Huawei заема 9%, а класацията на първите 3 места приключва HONOR с 8%. Смартфоните Huawei Mate X3 и HONOR Magic V2 съумяват да се консолидират на 6% във връзка с известността на продажбите.

За цялата 2023 година се чака продажбите на сгъваеми смарт телефони да набъбнат с 23% по отношение на 2022 година, достигайки 15,8 млн. броя. В края на 2023 година и началото на 2024 година анализаторите на DSCC плануват още по-сериозен спад за Samsung заради намаляващите доставки (до 42%, т.е. съвсем на половина по отношение на миналата година) и растеж за Huawei с помощта на Mate X5 (до 21%) – този сгъваем смарт телефон се чака да стане втори в конкуренцията на водачите с дял от 15%, следвайки Galaxy Z Flip 5 (22%) и изпреварвайки Galaxy Z Fold 5. HONOR Magic V2 също се чака да се изкачи до третото място по продажби, оставяйки зад себе си Galaxy Z Fold 5 с 12%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР