Аналена Бербок не е работила в държавни институцииПартията е с

...
Аналена Бербок не е работила в държавни институцииПартията е с
Коментари Харесай

Зелените издигнаха жена за поста на Меркел

Аналена Бербок не е работила в държавни институции
Партията е с шансове да влезе в ръководещата коалиция

Консерваторите още не са определили своя претендент

Германските Зелени издигнаха през днешния ден съпредседателя си Аналена Бербок за претендент за канцлер на Германия, заяви Ройтерс.

Номинацията бе оповестена от другия съпредседател на Зелените Роберт Хабек.

„ Застъпвам се за възобновяване, други ще отстояват статуквото”, съобщи кандидатката за поста на Ангела Меркел и добави, че „ изменението на климата е най-голямата задача на моето поколение”.

40-годишната Бербок е някогашна спортистка, изучавала интернационално право в Лондонското учебно заведение по стопанска система. Тя в никакъв случай не е заемала държавни постове и е първата в историята на Зелените номинация за канцлер на Германия.

„ Днес започваме нова глава за нашата партия и, в случай че се оправим добре, за нашата страна”, сподели Бербок.
Като тийнейджърка тя е взела участие в надпревари по батут, спечелвайки три бронзови медала в немски шампионати. „ Спортът ме научи да бъде смела”, споделя тя.

Популярността на Бербок - майка на две деца, набъбна през последните месеци поради дейната є рецензия против метода, по който държавното управление се оправя с пандемията.

Заедно с Роберт Хабек Бербок съпредседател на Зелените от началото на 2018 година. Двамата съумяха да потушат вътрешните битки сред двете крила в партията - на реалполитиците и заемащите крайни позиции в региона на политиката за климата.

По последни данни рейтингът на Зелените е 23%, което им отрежда за първи път в историята на Федералната република второ място след консервативния блок ХДС/ХСС отпред с Меркел, който поддържат 28%. Консерваторите още не са взели решение с кого от двамата напиращи за поста на канцлер - Армин Лашет или Маркус Зьодер, ще влязат в предизборната акция за парламентарния избор през септември.

Одобрението за Зелените им дава мощни позиции да влязат в ръководеща коалиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР