Анахид Тачева отново няма да долети от САЩ за годишнината

...
Анахид Тачева отново няма да долети от САЩ за годишнината
Коментари Харесай

Голяма мъка. Трагични новини за голямата Анахид Тачева помрачиха мрежата

Анахид Тачева още веднъж няма да дохвъри от Съединени американски щати за годишнината от гибелта на своя наследник Димитър Цонев. На 23 август се навършват 6 години от неочакваната кончина на журналиста, а повода майка му да не участва, е влошеното й здраве. Докато в предходните години именитата говорителка на Българска национална телевизия не успяваше да си пристигна поради рестрикциите и лимитираните полети около пандемичната конюнктура, в този момент обстановката е надалеч по-сложна.

Още преди 2 години се заприказва, че Тачева страда от начална форма на деменция, само че въпреки и хванато в точния момент, болестта й се развивало с бързи темпове и тя към този момент съвсем изцяло била изгубила паметта си, описват нейни родственици. Анахид даже мъчно си спомняла имената на околните си хора, а синът й Митко бил изцяло заличен от съзнанието и и от дълъг интервал от време не обелвала и дума за него. Наследниците й считат, че точно неговата неочаквана и непредвидена гибел е повода тя да отключи деменция, а мозъкът й изтрил спомените със сина й като тип защитна реакция. Тъй като от половин година насам положението на легендата на Българска национална телевизия не е по никакъв начин положително, се наложило най-малката й щерка Анахид, при която в действителност някогашната говорителка живее в Щатите, да й потърси екип от експерти, които да се грижат за нея. Въпреки че имало опция да я настанят в обществен дом за хора с сходен вид болести, където тя да е под непрекъснато наблюдаване, роднините й решили, че не желаят да й предизвикват спомагателен стрес. Затова намерили опция, която била безумно скъпа, а точно – да наемат частен медицински екип, който да бди над нея 24/7, само че в домашна конюнктура.

81-годишната тв звезда претърпя сложни години, които прекатурнаха тотално живота й. След загубата на сина й, който бе покосен от солиден инсулт единствено на 56 години, щерка й Теодора направи два опита за самоубийство. Трагедиите я запратиха надалеч от България, в Съединени американски щати, където тя се грижеше за внучетата си от най-малката си дъщеря, до момента в който към момента беше в положение. Анахид не е стъпвала на гроба на сина си от повече от 3 години.

Панихидата на Митко Цонев на 26 август още веднъж ще бъде проведена от неговата вдовица Мариана и децата му Деси и Димитър-младши. Преди броени седмици дъщеря му разкри, че е записала дебютната си ария в негова памет. Музикалният план на Деси Цонева, която до момента не е показвала певчески гении, е взаимно с група „ Акага ”. Към песента, отдадена на починалия публицист, към този момент има и видеоклип, който беше сниман на морския бряг край къмпинг „ Арапя ”. Именно на прибиране от морска почивка към София през лятото на 2016 година Димитър Цонев беше покосен от инсулт и беше сред живота и гибелта 19 дни, преди да си отиде.
 
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР