Ана руските операции. Русия продължава атаките в югоизточните граници на

...
Ана руските операции. Русия продължава атаките в югоизточните граници на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия не се отказва от Авдеевка

Ана съветските интервенции . Русия продължава офанзивите в югоизточните граници на града, като се водят борби за всяка улица. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че през последните две седмици съветските сили евентуално са изпратили спомагателни сили в бранша на Авдеевка , увеличавайки натиска върху украинските позиции към града. Украйна продължава да организира контраатаки, с цел да подсигурява, че главният маршрут за доставки остава отворен.

Британското разузнаване регистрира, че през последните четири седмици тактически самолети са изстреляли почти 600 управляеми боеприпаса против украински позиции в Авдеевка.
 Защо Русия се пробва непременно да превземе Авдеевка?
Защо Русия се пробва непременно да превземе Авдеевка?

Какви са залозите за двете страни?

На 5 февруари Русия е нараснала въздушните удари с управляеми муниции от 30 на 50 дневно - растеж от 66% през последните две седмици. Поради продължаващата опасност от украинската противовъздушна защита обаче съветските изтребители са принудени да изстрелват муниции от разстояние, което понижава тяхната акуратност.

Британското МО показва, че е съвсем несъмнено, че Русия ще продължи офанзивния напън в тази област през идващите няколко седмици , като употребява мощно тактическа въздушна мощност в поддръжка на напъните си.

Украинските и западни анализатори настояват, че съветската атака против Авдеевка взема големи човешки жертви.

Миналия ноември заяви, че боевете са съдействали за " някои от най-високите равнища на съветски загуби във войната до момента ".
 Украйна: Русия щурмува Авдеевка от няколко страни
Украйна: Русия щурмува Авдеевка от няколко страни

Водят се тежки боеве

И Киев, и Москва смятат града за основен за задачата на Русия да обезпечи цялостен надзор над двете източни провинции в Донбас - Донецка и Луганска област. Това са два от четирите украински района, които, само че няма цялостен надзор върху тях.

Авдеевка се преглежда като врата към град Донецк , чиито жилищни региони съгласно съветските управляващи са били обстрелвани от украинските сили, от време на време от Авдеевка.

Превземането на града може да увеличи съветския военен дух  и да деморализира украинските сили, които реализираха единствено дребни триумфи при контранастъплението си от юни насам. Самият украински президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР