Амулетите най-често са предмети, използвани да предпазват от злото или

...
Амулетите най-често са предмети, използвани да предпазват от злото или
Коментари Харесай

Най-популярните амулети и как да ги използваме, за да ни пазят от зло и да носят късмет

Амулетите най-често са предмети, употребявани да защищават от злото или пък да носят шанс.

Те могат да бъдат носени, закачани на входната врата, завързани за значими предмети и други Препоръчително е амулетите да са от натурален генезис, а не особено направени за задачата предмети.

В множеството случаи амулетът е предмет, имащ по-специални свойства съгласно притежателя му, да вземем за пример пръстен, камък, книга, подкова или част от животно.

Най-популярният талисман в историята е заешкото краче.

Като цяло, частите от животни са употребяват доста като амулети. Лъвски зъб да вземем за пример се носи за храброст, тигровата кожа или мечият нокът пък вдъхват мощ. В предишното децата връзвали за колелата си лисича опашка, с цел да ги създадат по-бързи.

За изгонване на зли сили хората връзвали на конете и вратите хлопатари и камбанки. Преди епохи сходни амулети носели и пътешествениците, дебнати от какво ли не рискове из непознатите земи.

Златните предмети също се употребявали за амулети. За тях се считало, че са родени от сълзите на Бога на Слънцето. От амулетите във формата на сърца пък се чака да обезпечат безконечна обич и да защищават от проблеми със сърцето.

В другите страни амулетите се разграничават. В Италия да вземем за пример най-популярният талисман е аленото чушле. За него се счита, че държи дявола далеко, тъй като той се плаши от аленото.

Изсушената алена чушка наподобява на демонски рог и се допуска, че пази от похищенията му. В последните години има наклонност към всеобщо произвеждане на пластмасови червени чушлета. Пластмасата обаче едва ли плаши Дявола.

Други по тип употребявани амулети са:

- коралът;

- коренчето от мандрагора;

- четирилистната детелина;

- кичурче коса;

- зъбчета;

- предмети във формата на човешка длан;

- медальони с облика на светци;

- пръстени и предмети с подобаващия зодиакален камък и доста други.

Амулетът неведнъж е бъркан с талисмана. Разликата се крие в това, че до момента в който амулетът е въздържан предмет и работи до момента в който го носим, то талисманът изисква търсене. И с цел да работи, би трябвало да бъде размахван, търкан, докосван, целуван и какво ли още не, прецизира Съновник.бг.

Какъв талисман да си изберем и по какъв начин да го носим?

Амулет се избира съгласно предназначението му. Ако той ще бъде за отбрана и подсилване на здравето на своя притежател, най-добре да бъде от естествени материали. Червеният цвят ще бъде подобаващ избор, тъй като тъкмо аленото символизира здраве.

За да опазим вътрешната си естетика и фамилното благополучие, най-подходящ е светлосиният цвят, какъвто имат естествените камъни. Тюркоазът е добра концепция за талисман, който пази душевното ни равновесие и ни носи успокоение и убеденост.

Обикновено хората търсят амулети за отбрана от зли сили и непознати отрицателни мисли. Подходящ е камък аметист, лилавият му цвят символизира духовността и подкрепя действието на камъка да бъде по-силно изразено.

За протекция нормално се предлагат кръгли декорации. Кръгът е знак на безкрайността и на нерушимата връзка сред началото и края и има огромна мощ.

Хората, които елементарно губят хладнокръвие в сложни моменти, е добре да изберат за талисман тигровото око, а за опазване на професионалните триумфи е подобаващ талисман в кафяво.

Това са единствено най-общи насоки при избора на този толкоз персонален и сърдечен предмет. Основното изискване, което би трябвало да се извърши е, персоналният талисман да бъде съгласно желанията на своя собственик и той да вложи в него позитивната си сила. Още по-силен резултат ще има персонално направеният талисман.

Човешката мисъл има могъща мощ и има способността да трансформира хода на събитията, в случай че бъде вярно ориентирана. Позитивното мислене ще разреши силата на положителната сила, съдържаща се в амулета да работи за неговия притежател.

Бижутата-амулети

Амулет може да бъде също и всеки предмет, зареден със съответната сила. На процедура всеки подобен може да се трансформира в талисман . Най-често обаче за тази цел служат бижутата. Този избор е елементарно разбираем - това са предмети, които непрестанно носим на себе си, тъй че амулетът ще ни съпровожда на всички места, без особено да го търсим.

Най-значителното направление на амулетите са скъпоценните камъни и метали, от които се вършат бижута . Те са първият избор, тъй като работят най-силно. Причините са две: те са доста по-скъпи и на психическо равнище се възприемат като по-силни. Другата причина е, че сами по себе си металите и естествените камъни са заредени осведомително.

Пример за това е златото. То се употребява за бизнес талисман, тъй като е метал, добиван от земята и по тази причина носи триумф, благосъстояние, разцвет. Рубини и гранати пък оказват помощ в любовните инициативи, диамантите са свързани с щастието, с изключение на когато не са отрицателно натоварени от кръвта, пролята за тях.

Съветът на експертите към всеки, който се усеща лишен от сили, чувството за крах го следва непрестанно, както и възприятието, че шансът към този момент не го съпровожда, е да опита да обърне нещата в своя изгода, като просто си избере подобаващ талисман.

Привързаността към хубав предмет, който ни съпровожда на всички места, ще възвърне самочувствието на всеки, даже да не има вяра в амулети и ще му помогне да преодолее по-лесно трудностите, които битието непрестанно слага на пътя ни.

Как да си създадем сами бижу-амулет?

Най-силни и ефикасни са амулетите, когато са персонално направени от индивида, който ще ги носи. Това е естествено - в изработката им е вложена част от персоналната сила на майстора, която елементарно ще се синхронизира още веднъж с силата на притежателя, тъй като става въпрос за едно и също лице.

Материалът, от който ще се направи бижуто, зависи от предназначението на амулета. Среброто се свързва с любовта, златото с благосъстоянието, дървото има позитивно въздействие върху здравето. Тези обикновени познания оказват помощ да се избере най-подходящият материал, според от предназначението, което ще има амулетът. Формата, размера и цялостната му визия към този момент са въпрос на персонални визии и усет.

Като украшение може да се употребяват монети, окачени или вплетени в различен материал. Това е остаряла традиция, почнала от античен отшелнически обред, с който една монета е била превръщана в бранител против беднотия, злоба, зли очи и други беди.

Възможностите са доста, само че най-важна е персоналната сила и религия.

Амулети съгласно зодията

Златото е въплъщение на съвършенството и познанието. Великолепно подхожда на Овена – първия от огнените знаци. В Древен Египет златото е било знак на дългоденствие, а за ацтеките е означавало завръщането на пролетта. В сложен миг златния амулет се държи в ръка – може да е пръстен, украшение, монета или слитък.

Древните хора са считали, че слонът пази от неприятните погледи и недоброжелатели и защищава от злото. Животното стабилизира ситуацията на притежателя си Телец в обществото, оказва помощ за струпване на благосъстояние, оказва помощ за рационалните решения в бизнеса.

Представителите на зодия Близнак , би трябвало да имат ключ. Близнаци, носете амулета си ключ в чантата си или в десния джоб. Той ще ви оказва помощ да извоювате победи. Когато почувствате неразположение, вземете в ръце ключа и го разтрийте, до момента в който не почувствате топлота.

Луната носи ентусиазъм и фамилно благоденствие. Тя изостря чувствителността и подготвя към деликатност Раците . Носете сребърен медальон във тип на полумесец.

Звездата е въплъщение на реда и триумфа. Тя направлява ориста на Лъвовете . Преди да създадат значима крачка, представителите на тази зодия би трябвало да изискат съвет от амулета си, който може да е във тип на кристално мънисто, някакъв транспарантен камък.

Совата символизира мъдростта и постоянството на зодия Дева . Имайте за талисманче дрънкулка във формата на сова, може някакво глинено изображение.

Везните имат потребност от талисман сърце. Той символизира виталните сили, устрема към триумф, откриване на всевъзможни секрети. Носете го със себе си във форма на медальон, брошка. Материалът, от който е изработен амулета не е от голяма важност.

Скорпиони , носете жаба. Тя символизира смяната, плодородието и разсъдъка. Носете със себе си дрънкулка, направена от зелено стъкло или малахит.

Бръмбарът оказва помощ на зодия Стрелец . Той е емблема на верността и дълголетието. Такъв талисман ще донесе на Стрелците убеденост в личните сили.

Козирогът би трябвало да има костенурка. Направете дрънкулка на животното от какъвто и да е материал, носете го със себе си изключително когато усетите, че силите ви напущат.

Покровителят на Водолея е ангелът. Носете талисман в тази форма. Подходящо е фигурката да е от порцелан или стъкло.

За Рибите е нужна раковина. Тя подарява покой и наслада. Подчертава очарованието на тази зодия, защищава от клюки.

Как да използваме амулета?

Всеки талисман е предопределен за своя притежател и не може да бъде преотстъпван на други хора, тъй като по-късно към този момент няма да има силата да пази притежателя си.

Вярата играе забележителна роля при потреблението на амулета. Тя може да усили доста силата му.

Амулетът е нужно да се носи на всички места от своя притежател. Не може да се разчита, че той ще помогне единствено когато притежателят му го търси в моменти, когато е в неволя.

Колкото по-малко хора знаят за персоналния талисман , толкоз по-добре. Енергията му ще бъде по-силна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР