Амстердам въвежда от днес ограничение на скоростта от 30 километра

...
Амстердам въвежда от днес ограничение на скоростта от 30 километра
Коментари Харесай

Амстердам въвежда ограничение от 30 км/ч за 80% от улиците си

Амстердам вкарва от през днешния ден ограничаване на скоростта от 30 километра в час за към 80% от улиците си. Изключение ще се прави за градските рейсове, трамваите и такситата.

Като шофирате малко по-бавно, вие помагате да се подсигурява, че напредването в града е по-безопасно и по-спокойно за всички.

Като водач ще имате по-добър обзор и ще можете да реагирате по-бързо при непредвидени обстановки.

При 30 км/ч спирачният път е 13 метра, по-малко от половината от този при 50 км/ч (27 метра).

При оптималната скорост от 30 км/ч чакаме 20 до 30% по-малко тежки произшествия. Вероятността пешеходец да оцелее при случай, при който колата се е движила с 30 км/ч, е 95%.

Също по този начин считаме, че шумът от трафика ще бъде понижен на половина. Градът ще бъде по-тих и по-приятен за живеене.

Фетбайкове и скутери също

Ограничението на скоростта важи за всички на пътя и велосипедната алея. Също по този начин и за скутери и електрически колела. Всеки, който кара с превишена скорост, рискува санкция., оповестяват градските управляващи.

Амстердам става първият град в Нидерландия, който вкарва сходна мярка и се причислява към други европейски градове като Париж, Берлин, Будапеща и Хелзинки, където също има ограничавания от 30 километра в час.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР