Амнести интернешънъл ще обяви следващата седмица, че възстановява статута на

...
Амнести интернешънъл ще обяви следващата седмица, че възстановява статута на
Коментари Харесай

Навални отново ще бъде обявен за затворник на съвестта

" Амнести интернешънъл " ще разгласи идната седмица, че възвръща статута на Алексей Навални като " пандизчия на съвестта ". Това заяви нощес пред канадски депутати Леонид Волков, ръководителят на щаба на видния критик на Кремъл, съобщи Ройтерс.

В изявлението си на британски език Волков упрекна съветските управляващи, че с поредност мръсни трикове очернят репутацията на политика. " Те ( " Амнести " ) ми споделиха през вчерашния ден, че на 12 май ще създадат известие за пресата, откакто са проучили по какъв начин съветската дезинформационна акция е съумяла да им повлияе ", съобщи Волков пред комисията по външна политика на канадската Камара на общините. По думите му " Амнести " освен ще възвърне статута на Навални, само че и ще разгласява разбор на аргументите за това свое решение.

От пресслужбата в централата на " Амнести интернешънъл " в Лондон отхвърлиха коментар, уточни Ройтерс.

Международната правозащитна организация разгласи на 24 февруари, че престава да счита Навални за " пандизчия на съвестта " поради негови мнения в предишното, окачествени като език на омразата. Опозиционерът бе подложен на критика и за националистически изявления по адрес на незаконните имигранти и преди години е взел участие в проява на националисти.

През януари т.г. 44-годишният Навални бе задържан и след това наказан на затвор за нарушение на условията на условна присъда по дело, което съгласно него е изфабрикувано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР