Амнести интернешънъл (АИ) отне на де факто лидера на Мианмар

...
Амнести интернешънъл (АИ) отне на де факто лидера на Мианмар
Коментари Харесай

Амнести отне почетна титла на Аун Сан Су Чи

Амнести интернешънъл (АИ) лиши на де факто водача на Мианмар Аун Сан Су Чи най-високото обещано ѝ от организацията самопризнание – премията дипломат на съвестта. Политикът и носителят на Нобелова премия за мир получи почетното самопризнание през 2009 година, когато живееше под домакински арест. Групата за отбрана правата на индивида съобщи, че е надълбоко ужасена от неуспеха ѝ да приказва намерено за малцинството рохинджа, към 700 000 от които са избягали от военни дейности.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Bullit Marquez
Това е последната към този момент от поредицата от награди, от които Сан Су Чи беше лишена.

" Ние сме надълбоко изумени, че към този момент не сте знак на вяра, храброст и непреклонна отбрана на човешките права ", написа генералният секретар на Амнести Куми Найду в писмо до водача на Мианмар.

" Нейното отказване на тежестта и мащабите на жестокостите [срещу рохинджа] значи, че има малко вероятности за възстановяване на обстановката ", сподели Найду.

Организацията, която един път беше показала Сан Су Чи като фар за народна власт, разгласи решението си на осмата годишнина от освобождението ѝ от домашния арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР