Амла, или баба Кух, както е известна на 105-годишната жена,

...
Амла, или баба Кух, както е известна на 105-годишната жена,
Коментари Харесай

Rempang Eco-City: „Ние няма да си тръгнем“, казват жителите на острова, борещи се с изселването

Амла, или баба Кух, както е известна на 105-годишната жена, цялостен живот живее на индонезийския остров Ремпанг.

Най-възрастният гражданин на това рибарско населено място, тя се е женила два пъти, родила е осем деца и е погребала четири от тях. Когато й пристигна времето, тя споделя, че желае да бъде положена паралелно с родителите си и починалите си съпрузи.

„ Искам децата ми да имат тази земя, когато отмина “, споделя тя, само че се тормози, че това няма да се случи.

Съдбата на острова, дом на към 7500 души, се трансформира в обект на яростен спор, откакто държавното управление форсира проектите си да го трансформира в стопански център. Островитяните, на които беше казано, че ще бъдат преместени да живеят другаде, стачкуваха и през септември последваха конфликти сред локалните и управляващите. Силата на опозицията наложи някои взаимни отстъпки от държавното управление. Но Ремпанг остава разграничен.

Пътят към " еко-град "

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Това не е първият опит на Джакарта да трансформира Ремпанг. Плановете от 2004 година за създаване на раздължен казино център бяха отсрочени след мощна локална съпротива.

Но те бяха възобновени след визитата на президента Джоко Видодо в Пекин през юли, където той обезпечи китайски вложения, част от по-широка цел за стимулиране на задграничното финансиране в стопанската система на Индонезия. Месец по-късно държавното управление разгласи Rempang Eco-City, който ще заеме 7 000 от 17 000 хектара на острова - останалите 10 000 хектара ще бъдат предпазени гори.

Той беше избран като „ народен стратегически план “, даващ на управляващите по-големи от нормалните пълномощия за почистване на земята, в това число изпъждане на поданици. Екологичният град, споделиха чиновници, ще се трансформира в стопански и туристически център, създавайки 35 000 работни места. Проектът включва фабрика за 11,6 милиарда $ от водещ китайски производител на стъкло Xinyi. Само това ще бъде с размерите на близо 3800 футболни стадиони.

Тези амбициозни проекти изискват всеки, който назовава Ремпанг собствен дом, да напусне. Много от тях принадлежат към локални морски общности, които живеят тук повече от два века. Но това са и отдалечени риболовен селища, които нямат правни документи, подкрепящи правото им да живеят в Ремпанг.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР