Амилум България - предприятието, което преработва царевица и произвежда нишесте

...
Амилум България - предприятието, което преработва царевица и произвежда нишесте
Коментари Харесай

Водещ производител на храни инвеситра 200 милиона лева в Разград

Амилум България - предприятието, което преработва царевица и създава нишесте от 1993 година край Разград, разгласи нова инвестиция от 200 милиона лв.. Вложението ще бъде употребявано за уголемение на завода в града в северна България.

Компанията, благосъстоятелност на американската Archer Daniels Midland Company, ще наеме и още 300 души на краткотрайни и непрекъснати контракти. Благодарение на разширението на потенциала, Амилум ще може да преработва по 900 хиляди тона царевица годишно. По-голямата част от продукцията е за експорт.

Освен това ADM възнамерява построяването на нови уреди за произвеждане на етанол, които ще употребяват остатъчните артикули от производството на подсладители. По този метод, предприятието ще усъвършенства индикаторите си за стабилно развиване посредством понижаване на отпадъците и възстановяване на енергийната успеваемост.

 Снимка 353268
Източник:

Приватизацията на държавното дружество стартира напролет на 1993 година като джойнт венчър сред ADM и белгийската компания Амилум. По това време това е една от най- огромните приватизационни покупко-продажби в България. През 2015 година, ADM закупи 100% от акциите и стана единствен притежател на завода в Разград, като след милиони в вложения сполучливо го интегрира в световният си бизнес за въглехидрати.

Днес, преработвайки царевица и произвеждайки подсладители като глюкоза, фруктоза и кристална декстроза, дружно с нативни и модифицирани нишестета и съпътстващи артикули, ADM се трансформира един от най-големите производители на хранителни артикули в България и най-големият консуматор на царевица в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР