„Ами той като че ли вотът на недоверие приключи, преди

...
„Ами той като че ли вотът на недоверие приключи, преди
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Българи, не се предавайте! Рано или късно всеки, който краде, ще лежи в затвора

„ Ами той сякаш вотът на съмнение завърши, преди да е завършил. Оглушителното неявяване на министър-председателя е признание за виновност за корупция.
С тези думи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира изявлението си по време на дебатите към вота на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “.
„ Обръщам се най-много към българските жители. Уважаеми български жители, вършим този избор на съмнение за вас. Всеки от вас е свободен човек да поддържа Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Оперативна програма, „ Воля “, Движение за права и свободи. Това е свободен избор, само че всеки от вас е срещал в живота си корупцията “, съобщи Нинова.
Лидерът на социалистите уточни, че вотът на съмнение е за хората, с цел да имат храброст, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое държавно управление не е по-голямо от тях. „ Този избор не е единствено за Българска социалистическа партия и на Българска социалистическа партия. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в оня лист за детските градини с преимущество. То е за служащите, които не са си получили заплатите, само че работодателите ще се измъкнат от отговорност, тъй като са си платили, на който би трябвало или са близки до властта. Той е на притежателите на дребни и фамилни компании, които няма да получат социална поръчка “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
„ Ние не желаеме просто да сменим едни, с цел да се храним ние. Ние желаеме да сменим 28-годишия модел на ръководство на страната “, сподели тя.
Уважаеми българи от всички политически цветове. Не се предавайте! Може да е мъчно и постепенно. Но рано или късно всеки, който краде ще лежи в пандиза. Преди да сме партийци ние сме българи. Рано или късно България ще стане естествена страна “, сподели още в прочувственото си слово Корнелия Нинова.
„ Краде се, купува се смирение и безмълвие. Ако не искаш да бъдеш платен - бият. Осъвършенстват се, модернизират се, тъй като светът се модернизира. Помните ли по какъв начин Бойко Борисов управляваше митниците преди години? Простичко – с телефони “, сподели Нинова и напомни за случая „ Ало, Ваньо “, сподели водачът на социалистите.
Корнелия Нинова разясни, че приходите от данък са се увеличели от увеличението на акциза, а не от напъните на държавното управление. „ Ние държим на думата си. И за всичко, което се отнася за бъдещето на Европа и достойното място на България в нея, работим дружно и сме получили вашето самопризнание за това. Благодарим, само че когато ни хулите, че с вота на съмнение сме антиевроепейци, а вие пазите полезностите на Европа имам въпроси към вас. В кой европейски документ написа, че някоя от полезностите може да се замразява краткотрайно? Желанието да заключите тези права за 6 месеца е антиевропейско дело “, сподели Нинова.
Тя попита за 6 месеца ще спрат ли кражбите. „ Съмнявам се. Уважаеми българи, по-късно ще чуете от трибуната едно изречение, което не би трябвало в никакъв случай да се изрича в демократична страна, член на Европейски Съюз. А то ще бъде „ Българска социалистическа партия няма право да приказва за корупция “. Не, има, тъй като зад тези 80 социалисти, стоят 1 млн. българи. Вие не можете да кажете на 1 милион българи: "Няма да говорите ". Никога от Българска социалистическа партия няма да чуете това изречение. Вие няма да говорите. Ние ви почитаме в избора да гласувате за ГЕРБ, Движение за права и свободи, вие сте свободни хора. Ние ще подлагаме на критика държавното управление, управлението на ГЕРБ, само че в никакъв случай няма да си позволим да кажем: „ Нямате право да говорите от името на хората, които са ви пратили тук “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова уточни, че ръководещите ще се опитат да лишават на Българска социалистическа партия да бъде лидер на битката с корупцията. „ Няма да ви го позволим. Първата причина – тъй като Българска социалистическа партия е единствената партия в България, която на собствен най-висш конгрес е направила разбор на грешките си и е приела убийствена самооценка “, акцентира Корнелия Нинова. Според нея единствено самоуверен, умен и честен към гласоподавателите си политик може да се самокритикува. Тя даде образец с конгреса на ГЕРБ, където 100 от 100 гласоподават „ за “ решенията.
„ Преди една година обявихме своята основна цел – заличаване на паралелната страна, която краде от вас 10 милиарда лв.. Тази паралелна страна се изправи незабавно против нас “, сподели Нинова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е отказала на паралелната страна да бъде част от нея, макар натиска. „ Не се съгласихме да бъдем част от тази паралелна страна, да папкаме и да слушаме. Обявихме се срещу нея. Тогава тази паралелна страна извади тоягата “, съобщи Нинова и обърна внимание, че Българска социалистическа партия ще издържи и на това, тъй като ще ги направи по-силни.
"Ние имахме опция да станем част от корупцията - ние не желаеме да споделяме с тях трапезата. Искаме да сменим модела, 28-годишния модел на ръководство на България ", съобщи Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР