„Ами ако съм парализиран?“, пита тийнейджър в килията на затвора за непълнолетни в окръг Франклин след битка

...
На камерата за наблюдение в затвора за непълнолетни в окръг
Коментари Харесай

На камерата за наблюдение в затвора за непълнолетни в окръг Франклин 15-годишният Дамарион Алън прави последните си стъпки.

Въпреки че трябва да бъде отделен от другите, пътищата на Алън веднага се пресичат с друг тийнейджър. Двамата имат история.

Видеото показва как двамата тийнейджъри се борят, за да се бият, докато пазач, Латашиа Луис, ги наблюдава.

Алън лети напред, за да се справи с другия тийнейджър около кръста . Те се хващат и се тръшкат на земята.

Главата на Алън се удря в пода и той става отпуснат като парцалена кукла. Другият тийнейджър рита Алън в главата, преди пазачите да го дръпнат.

Скоро Луис и други пазачи хващат Алън за ръцете и под мишниците. Влачат Алън към килията му, а краката му се влачат безполезно зад тях. На кратко стълбище от четири стълби Луис губи хватката си и изпуска Алън на пода.

Алън се оплаква от врата си и моли персонала да го постави по гръб. Един пазач, Люк Едо, пита два пъти дали Алън може да ходи.

„Той казва, че не може да ходи“, казва Едо.

Талия Съмни, началник смяна, настоява „не , той може да ходи" и нарежда на пазачите да преместят Алън в килията му.

"Вкарайте го в стаята му, независимо какво е необходимо. Трябва да използваме сила“, казва Съмни.

„Няма да те сложим на гърба ти“, казва тя на Алън.

Пазачите оставят Алън в килията му наполовина на пода , наполовина на легло. Медицинска сестра, облечена в сини ексфолианти, пристига, за да го прегледа, мушкайки корема му и повдигайки краката му.

На пода на килията с отпуснатите си крака до тоалетната, Алън пита тихо: „Какво ако съм парализиран?"

Всичко това се случи на 7 май в Центъра за интервенция на непълнолетни в окръг Франклин (наричан още Център за задържане). 10-секундна битка промени живота на Алън завинаги.

Счупен врат и гръбначен стълб са оставили Алън парализиран от гърдите надолу, според майка му и адвокатите му, и той използва ограничено ръцете и ръцете си.

Откакто The Dispatch за първи път съобщи за инцидента през май , вестникът е потърсил публични регистри от съда за непълнолетни на окръг Франклин, който управлява центъра за задържане.Тази седмица окръжната прокуратура, която представлява съда и други окръжни агенции по правни въпроси, публикува записи на The Dispatch, които разкриват грешка на пазача е позволил да се случи битката и че охраната е използвала неправомерна сила върху Алън, след като е бил ранен, според вътрешен следовател.

Семейство, разстроено от видеото, възнамерява да съди

Майката на Алън, Мери С. Уошингтън, която живее в района на Кълъмбъс Линден, каза пред The ​​Dispatch, че възнамерява да съди съда за непълнолетни на окръг Франклин и служителите в центъра за задържане, които са участвали. Вашингтон, представляван от адвокат Рекс Елиът и неговата адвокатска кантора в Кълъмбъс Купър Елиът, се бори с окръга от месеци за отговори за случилото се в центъра за непълнолетни.

След като получи видеозаписа миналата седмица, Вашингтон каза че видеото я ядоса, като видя как пазачите се държаха със сина й след битката.

„Не е нужно ракетен учен, лекар или някой друг, за да разбере, че не докосваш този човек . Този човек е сериозно наранен. Незабавно - незабавно - медицинска помощ", каза Вашингтон. „Цялото това дърпане и хващане за него и повдигане на главата нагоре, това направи нараняванията по-сериозни.“

Алън каза пред The ​​Dispatch, че когато дошъл в съзнание, след като се ударил в земята, осъзнал, че не може премести краката си и той се опита да каже на пазачите.

„Те не слушаха. Просто ме влачеха. Гледам краката си и те изглеждат като юфка, сякаш не ги усещам,“ - каза Алън. „И аз се опитвам да им кажа, вратът ми, но те не ме слушаха.“

Какво показват записите, вътрешно разследване

В отговор на искания за публични записи, отправени в май до окръг Франклин, тази седмица The Dispatch получи записи и видеозаписи от три камери за наблюдение и две ръчни камери. Лицето на Алън и това на другия непълнолетен в сбиването са замъглени на видеата, предоставени на вестника.

Сбиването е станало в 19:17 часа. В 19:26 ч. медицинска сестра помоли да извикат парамедици. Парамедиците от противопожарната служба на Кълъмбъс пристигнаха около 19:45 ч. и изкараха Алън на количка по-малко от десет минути по-късно.

Аудиозаписът от медицинска сестра, която преглежда Алън в затвора, беше редактиран от окръга на основание, че той съдържаше медицинска информация, но The Dispatch прегледа версията, дадена на семейството на Алън, която не беше редактирана.

Вестникът също така получи вътрешно разследване от мениджъра на звеното Алфред Браун, което установи неправомерни действия от двама членове на персонала: пазачът Латашиа Люис и ръководителката Талия Съмни.

Според разследването, двете момчета никога не е трябвало да са близо едно до друго, тъй като Алън е бил в медицинска изолация в очакване на преместването му в съоръжение на отдела за младежки услуги в Охайо. Преди да отидат в затворите за младежи в Охайо, непълнолетните се държат отделно от другите задържани в продължение на една седмица, за да не донесат COVID-19 в държавното заведение.

Луис позволи на Алън и другите младежи да бъдат извън техните килии по едно и също време в нарушение на съдебно разпореждане, медицински разпореждания и вътрешни правила, заключи разследването.

Документите показват, че Луис ги е оставил да си вземат душове в отделни бани и те са се сблъскали един с друг в обща зона след душовете им.

Разследването заключи също, че Луис и Съмни са нарушили обучението си на Американския червен кръст и са използвали неправомерна сила върху Алън, който е бил ранен и не е оказал съпротива. Съмни също нареди на трима надзиратели да използват неправомерна сила.

Според политиката на окръжния съд за непълнолетни надзирателите могат да използват физическа сила върху задържан при самоотбрана, за защита на други, защита на собственост, предотвратяване на бягство или поддържане или възвърнете контрола. Политиката гласи, че надзирателите трябва да използват физическа сила, която е пропорционална, като последна мярка и само докато не се овладее контролът.

Доклад за разследване: Системата на младежките затвори в Охайо се бори с насилието, свободни работни места за персонал

По време на интервютата със следователя Съмни и Луис казаха, че не са чули Алън да казва, че не може да ходи. Видеозаписи и интервюта с други служители, които присъстваха, противоречат на това, показват протоколите на окръга.

Ейнджъл Рендер, пазач, съобщи, че докато Алън е бил на земята, Луис казал на Рендер, „той каза, че не може да мръдне , но знаете, че той играе много.“

Рендър също каза, че Люис е казал на Съмни, че Алън „е казал, че не може да се движи“ и „той каза, че не чувства краката си.“

Рендър каза на Съмни „това е сериозно“, но Съмни продължи да инструктира пазачите да премахнат предмети от килията на Алън, за да могат да го преместят там.

Пазачите са в платен административен отпуск, показват записите< /h2>

Следователят препоръча и на Луис, и на Съмни да бъдат наложени „официални дисциплинарни наказания до и включително прекратяване“.

Общи обжалвания от окръг Франклин Съдия Лашейл Страуд, който ръководи отдела за непълнолетни в съда, и Кристофър Уорд, надзирател на окръжния Център за интервенция на непълнолетни, отказа чрез говорител да коментира тази история.

Изпращането поиска личните досиета на Луис и Съмни. Според записите, изпратени от съда, и двете жени са били пуснати в административен отпуск на 19 май и им е забранено да влизат в центъра или в друго съдебно съоръжение.

Според публичния уебсайт за заплати на окръга и Люис, и Съмни все още получаваха заплата към вторник.

Съмни беше нает от съда през септември, а Луис беше нает през март.

Семейството иска пари, за да се грижи за сина си и да носи отговорност

Когато Алън отиде в детската болница Nationwide, вратът и гръбнакът му бяха счупени, каза Вашингтон. Наложи му се операция за стабилизиране на врата му. След като белите му дробове се сринаха, той прекара една седмица в безсъзнание, каза тя.

Алън напусна детската болница Nationwide на 26 юли с инвалидна количка и с GPS монитор за глезена.

Вашингтон каза какво се е случило на 7 май унищожи живота на Алън, както и нейния собствен.

Алън каза, че понякога се чувства като бебе, тъй като сега разчита на майка си и четирите си по-малки братя и сестри за почти всичко. Той не може да се храни сам, да смени катетъра си, да се премести от инвалидната си количка на леглото си или да задвижи инвалидната си количка на повече от няколко фута.

Вашингтон напусна работата си в Lowe's в деня, в който Алън беше освободен от болница, за да може да се грижи за него. Тя каза, че няма пари за наем или други редовни сметки, да не говорим за електрическа инвалидна количка, микробус, достъпен за инвалидни колички, или да направи дома им правилно достъпен.

Вашингтон каза, че делото, което възнамерява да заведе, е необходимо, защото тя се нуждае от финансови средства, за да се грижи за Алън, но и защото иска отчетност и промяна в затвора за малолетни, „така че това никога повече да не се случи на друго дете.“

Елиът, един от адвокатите на Вашингтон, каза щяха да съдят по-рано, но току-що получиха видеозаписа и други записи.

„Служителите на Центъра за задържане на непълнолетни ефективно осъдиха Дамарион на доживотен затвор в собственото му тяло“, каза Елиът.

< p>Алън трябва да може да се съсредоточи върху изцелението, каза Елиът, и той има правилната нагласа.

Свързано: Случай за злоупотреба в затвора: Охайо плаща 17,5 милиона долара на парализиран мъж от Chillicothe guards

Бивш играч на футбол и лакрос, Алън каза, че е мотивиран да възвърне силата в ръцете си и сръчността в ръцете си, за да може някой ден да бъде независим. Той каза, че иска да играе спортове в инвалидни колички и е особено заинтересован да опита ръгби в инвалидни колички.

„Имах много мечти“, каза Алън. „За мен това е умствена игра... Не можеш да позволиш на ума си да вземе най-доброто от теб. Тогава всичко отива наляво.“

[email protected]

@LairdWrites

Тази статия първоначално се появи в The Columbus Dispatch: Видео: Тийнейджър, парализиран в бой за непълнолетни в затвора в окръг Франклин

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР