Ами ако човешката цивилизация може да оцелее във войни и

...
Ами ако човешката цивилизация може да оцелее във войни и
Коментари Харесай

Учени: Социалните мрежи може да са заплаха за цивилизацията

Ами в случай че човешката цивилизация може да оцелее във войни и катаклизми, само че не и в условия, в които преобладават обществените мрежи?

Това е въпросът, който наподобява е бил претекст за съставянето на тревожна нова публикация, оповестена в елитното списание Proceedings of the National Academy of Sciences, чиито създатели са поразително разнороден екип от откриватели в региона на биологията, логиката на психиката, неврологията и измененията в климата. Прогнозите в нея са в действителност мрачни – и евентуално са сериозен апел за по-добро схващане на въздействието, което има дезинформацията, разпространяваща се онлайн.
Тенджера под налягане
По-специално, учените не виждат проблем в обществените мрежи сами по себе си, нито в техния начален план и предопределение. Това, което ги тревожи обаче, са дезинформацията, мистификацията и подправените вести, на които постоянно те стават огнища. Учените задават провокативния въпрос, дали идващия всеобщ човешки спор, като война, политическа рецесия или публично разделяне, няма да възникне вследствие на разпространяване на конспирации, операции и дезинформация?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР