Американците скоро ще трябва да са сбогуват с емблематичните седани

...
Американците скоро ще трябва да са сбогуват с емблематичните седани
Коментари Харесай

Как американската легенда Ford малко по малко се отказва от американския си бизнес?

Американците скоро ще би трябвало да са сбогуват с емблематичните седани на Ford. Тази седмица от производителя оповестиха, че в идващите две години ще спрат да оферират именития модел Taurus, както и множеството си седани на пазара в Съединени американски щати.

Fiesta и Taurus ще спрат да се продават до началото на идната година. Fusion обаче ще продължи да се предлага в идващите няколко години, излиза наяве от информация на The Washigton Post.

Taurus беше показан в Щатите през 1986 година, като сред 1992 и 1996 година беше най-купуваният модел там. По-късно той беше преместен от Toyota Camry и Honda Accord.

Главният изпълнителен шеф на Ford Джим Хакет наподобява върви по стъпките на шефа на Fiat-Chrysler Серхио Марчионе, който преди време спря производството на седаните Dodge и Chrysler.

" Ние ще се фокусираме върху здравословната част от нашия бизнес и ще се оправим уверено с тези елементи, които не носят стойност ", разяснява Хакет пред Bloomberg.

" До 2020-а близо 90% от портфолиото на Ford в Северна Америка ще бъде с камиони и товарни возила ", обявиха от компанията в сряда.

" Заради спадът в търсенето от страна на потребителите и ниската доходност на продуктите компанията няма да влага в нови версии на обичайните седани на Ford в Северна Америка ", допълват от производителя.

В допълнение компанията ще се концентрира върху Mustang и кросоувъра Focus Active, който би трябвало да бъде пуснат на пазара в идната година./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР