Американците са похарчили впечатляващите 56 млрд. долара за посещения на

...
Американците са похарчили впечатляващите 56 млрд. долара за посещения на
Коментари Харесай

За какво харчат най-много американците?

Американците са похарчили впечатляващите 56 милиарда $ за визити на спортни събития през миналата година, демонстрира изследване на CreditCards.com. Сумата включва разноските за билети, превоз, храна и питиета.

Tова е над 2 пъти повече от 27-те милиарда $, които живеещите в Съединени американски щати са похарчили за книги през 2015 година, съгласно данните на Асоциацията на американските издатели.

" Фактът, че хората харчат тази сума пари за спортни събития, демонстрира акцента, който те оставят върху прекарванията и спомените, а освен върху движимостите ", споделя Мат Шулц, старши анализатор в CreditCards.com.

През този интервал междинната цена за визитата на мач от Националната футболна лига (НФЛ) за 4-членно семейство е 503 $. Тя вклююва 4 билета, 2 дребни наливни бири, 4 дребни безалкохолни питиета, 4 хот дога, такса за паркинг и 2 евтини шапки.

Любителите на хокея са похарчили приблизително 364 $, с цел да участват на мач от Националната хокейна лига (НХЛ), почитателите на баскетбола са отделили 339 $, с цел да отидат на дуел от Националната баскетболна асоциация (НБА), а феновете на един от най-популярните спортове в Съединени американски щати - бейзбола е трябвало да платят 220 $, с цел да участват на среща от шампионата.

" Няма подозрение, че междинният работещ американец все по-трудно може да си разреши да участва на огромни спортни събития, изключително такива от НФЛ и НБА ", показва Шулц.

Проучването демонстрира, че потребителите с по-ниски приходи по-рядко посещават спортни събития. 26% от участниците имат годишен приход под 30 хиляди $, а 49% - над 75 хиляди $.

По-възрастните хора също по-рядко вървят на стадиона - едвам 21% от хората на 53 или повече години гледат спортни събития онлайн. За разлика от тях, 43% от интервюираните на възраст сред 18 и 52 години постоянно посещават спортните мероприятия. Семействата, които имат деца, също са по-склонни да посещават спортните събития от тези, които нямат.

Американците са похарчили повече от 33 милиарда $ за спортна екипировка и 19 милиарда за карти за фитнес и други спортове през предходната година. Като цяло потребителите в Съединени американски щати са похарчили повече от 100 милиарда $ за покупки, свързани със спорта, през последните 12 месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР