Американците са по-склонни да отхвърлят кандидат за президент заради възрастта

...
Американците са по-склонни да отхвърлят кандидат за президент заради възрастта
Коментари Харесай

Американците са по-склонни да приемат за президент гей, отколкото седемдесетгодишен

Американците са по-склонни да отхвърлят претендент за президент поради възрастта му, в сравнение с поради половата му ориентировка. Това демонстрира изследване на организация " Ройтерс ", извършено от " Ипсос ", направено във връзка 50-тата годишнина от Стоунуолските митинги за права на гей хората.

Според него 48% от пълнолетните американци са " доста " или " ненапълно " склонни да не поддържат претендент, в случай че той е на възраст над 70 години. 34% не биха подкрепили хомосексуален претендент. Проучването е измервало поддръжката за разнообразни демографски характерности, а не за съответни претенденти.

Президентът Доналд Тръмп, който ще изиска втори мандат, ще стане на 73 години идната седмица. Демократите ще изберат своя представител от общо 24 (засега) разнородни претенденти. Сред тях има и двама, които са в 70-те си години – някогашният вицепрезидент Джо Байдън и сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, както и един гей – кметът на Саут Бенд, Индиана, Пийт Бутиджеж.

Преди десетина години бе противоречиво за един претендент за президент даже да поддържа гей правата, разяснява пред " Ройтерс " Андрю Флорес от Американския университет във Вашингтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР