Американците припират съюзниците си в Европа да вземат решение относно

...
Американците припират съюзниците си в Европа да вземат решение относно
Коментари Харесай

Опасни пари: САЩ рискуват да се лишат от най-ценното заради Кремъл

Американците припират съдружниците си в Европа да вземат решение по отношение на замразените съветски активи. Европейски Съюз към момента търси юридически механизъм за узаконяване на тяхното конфискуване и харчене на облагите, които носят. Те се бавят с причина: опасяват се от удар по еврото и бягство на вложители. Изведнъж хората оттатък океана се разтревожиха от вероятността доларът да загуби статута си на международна аварийна валута. РЗащо кражбата на съветски пари е извънредно рисков опит за Запада.

Джобът се стяга

От 280 милиарда, замразени в Европейски Съюз, 180 милиарда са съсредоточени в Euroclear, най-големият депозитар на скъпи бумаги в света. Миналата година той завоюва 4,4 милиарда евро от вложение на съветски пари.

Искат да ги трансферират в Киев. Разглеждат разнообразни разновидности. Създаване на специфичен фонд за подкрепяне на Украйна. Издаване на облигации, обезпечени с съветски активи. Въвеждане на суперданък върху приходите от замразени средства. Накрая не измислиха нищо. Въпреки това ентусиазмът не понижава.

Както “Файненшъл Таймс ” заяви през март, Киев ще получи първия транш от облагата от замразени активи през юли. На срещата на високо ниво на Г-7 през юни евентуално ще изразят спомагателни хрумвания по какъв начин да създадат това „ законно “.

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че има прочут прогрес в основаването на схеми за заграбване на средствата, които нямат аналози в историята. Но той не даде детайлности. Той е още един от полския министър председател Доналд Туск. Според него Европейски Съюз се приближава до „ решение на въпроса с потреблението на съветските средства “.

Англия няма да може да присвои замразените пари, отбелязва “Политико ”, базирайки се на специалисти.

„ Без значение по какъв начин политиците си въртят опашката, няма и в никакъв случай няма да има никакво законно право за това “, акцентират създателите на обявата.

Хем бори, хем сърби

Все още няма единение в Европейския съюз. Германия, Франция, Белгия, Словакия, Унгария, Малта, Австрия, Кипър, Ирландия са срещу конфискацията. Европейската централна банка (ЕЦБ) неведнъж е изтъквала, че рисковете са прекомерно огромни.

Юристите разкритикуваха съвсем всички начинания. Икономистите също предизвестиха за последствия за европейската стопанска система. Москва, първо, неотложно ще конфискува активите на недружелюбни нерезиденти. И доста страни просто ще откажат евроинструментите и ще стартират да изтеглят запаси, заплашвайки финансовата непоклатимост на Европейски Съюз.

Затова към този момент Европа демонстрира оптималната нерешителност, без да желае да сътвори рисков казус.

Въпреки това Съединени американски щати не се уморяват да приканват своите съдружници да свършат нещата бързо. Джо Байдън и неговата администрация приканват за цялостна конфискация.

Така “Файненшъл Таймс ” написа, че един от методите, изобретен във Вашингтон, е признаването на европейските страни като „ жертви на спора “ с следващо прекачване на съветски пари в Украйна - на траншове посредством Световната банка или Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Опасна история

Това би навредило на статута на $, предизвестява “Ню Йорк Таймс ”..

Политически присвояването на средства е извънредно преференциално. Съединените щати и техните съдружници са вложили повече от четвърт трилион $ в боевете в Украйна – с дребен резултат. Киев е надвит, отбелязва изданието. Трябва най-малко някаква победа.

Но от икономическа позиция е тъкмо противоположното.

„ Доларът е може би най-ценният актив, който Съединените щати имат. Ние имаме избрани лостове за надзор върху международната стопанска система, единствено тъй като интернационалните търговски транзакции се правят в нашата валута “, твърди “Ню Йорк Таймс ”. Но " обстановката може да се промени доста бързо. Ако Русия, Китай и други страни решат, че техните доларови активи са уязвими, американската валута ще загуби доверие на всички места. "

Централните банки на Китай, Индия, Саудитска Арабия и други страни ще помислят за рисковете, свързани с $, прибавя Евгений Шатов, сътрудник в “Капитал Лаб ”.

Колапс на дълга

Когато външните кредитори стартират да теглят пари от Съединените щати, те ще почувстват цялостната болежка от несъразмерния дълг от 34 трилиона, който в действителност се основава единствено на статута на $ като съществена аварийна валута в света.

Американците не могат да обслужват финансовите си отговорности без нови заеми. Ще стане невероятно заплащането на лихвите, които внезапно се покачиха заради стягането на политиката на Федералния запас. Това към този момент коства 1,2-1,5 трилиона $. Същото важи и за бюджетния недостиг, който доближи трилион през първата половина на настоящата фискална година.

„ Съкровищните облигации на Съединени американски щати се смятат за безрисков актив, тъй че търсенето на тях е огромно, което разрешава на държавното управление да издава от ден на ден дългови скъпи бумаги и да финансира бюджетния недостиг. Други страни може да стартират да се освобождават от американския дълг “, показва Евгений Шатов.

Прецакай приятелите си

Насърчавайки Европа да предприеме прибързана стъпка, американците явно желаят да прецакат свои съдружници. Но и те няма да могат да се измъкнат.

„ Съединените щати печелят от борбата в Европа във всички връзки. В същото време никое деяние, което подкопава световния финансов ред, не е в тяхна изгода главната аварийна валута със специфични грижи “, споделя специалистът Николай Переславски.

Само няколко съветски милиарда бяха замразени в Съединени американски щати, множеството от тях са в Европейски Съюз. Така че зависи от европейците да вземат решение. Да последват образеца на Вашингтон или да се опомнят в точния момент е техен избор.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14705Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед11720Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед40794Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед41931Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85536Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554390Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183935Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, руск </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР