Американците от азиатски произход все по-често се оказват в центъра

...
Американците от азиатски произход все по-често се оказват в центъра
Коментари Харесай

Страх от конкуренция? Изследванията показват, че когато азиатските студенти се нанесат, белите семейства се изнасят

Американците от азиатски генезис все по-често се оказват в центъра на разгорещени диспути по отношение на опциите за обучение и справедливостта, без значение дали са свързани с практики за банкет в мощно селективни колежи или належащи проблеми по отношение на обществените изключване в учебно заведение.

Сега доказателствата от проучванията демонстрират, че те се сблъскват с расова изолираност просто като влязат в класната стая. Неотдавнашно изследване на богатите покрайнини на Калифорния открива, че белите фамилии се отдалечават от държавните учебни заведения, защото от ден на ден азиатски възпитаници се записват в тях - и страховете от академичната конкуренция, а не откровеният расизъм, може да играят най-голямата роля в стимулирането на напусканията.

Разпространен това лято от Националното бюро за стопански проучвания, документът предлага извънредно обстоен взор върху измененията на равнището на популацията в една мощно заможна и мечтана среда. Той също по този начин разкрива внезапен и ненапълно объркващ отговор на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР