Американците не вярват на медиите, но още повече не се

...
Американците не вярват на медиите, но още повече не се
Коментари Харесай

Американците не вярват на медиите и политиците

Американците не имат вяра на медиите, само че още повече не се доверяват на държавното управление и на политическите водачи, демонстрира социологическо изследване на Pew Research Center, представено от Агенция Франс Прес.

69% от интервюираните имат вяра, че федералното държавно управление преднамерено не разкрива значима информация на обществеността, до момента в който 61 на 100 от респондентите са уверени, че медиите съзнателно подценяват значими истории.

Близо 2/3 от американците декларират, че е мъчно да се направи разлика сред истината и лъжата, когато чуят представители на управляващите. Почти половината означават, че се отнася същото и за информация от обществените мрежи.

Проучването акцентира растящото съмнение измежду американците към институциите, което още повече усложнява разрешаването на обществени и политически проблеми. Авторите на проучването са открили, че 64% от интервюираните имат вяра, че доверието един към различен е в крах, до момента в който 58% са на мнение, че това би трябвало да се промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР