Американците не са против опосредствано да воюват срещу Турция до

...
Американците не са против опосредствано да воюват срещу Турция до
Коментари Харесай

САЩ срещу Турция: две войни с чужди ръце

Американците не са срещу опосредствано да водят война против Турция " до последния арменец "

Съединените щати ще засилят дейностите против Турция по едно и също време от запад и изток. В същото време Вашингтон се стреми да прави сходни дейности и посредством подставени лица: на изток - с ръцете на Армения, на запад - с тези на Гърция.

В първия случай военните дейности към този момент не се водят против Карабах, а действително на територията на Армения. В същото време Пашинян приема ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, възстановявайки главните си съдружници в района против Армения. На първо място Русия и Иран.

Проамериканската интензивност на Ереван е спомагателен тласък за Баку и Анкара, които добре знаят, че Пашинян незабавно прави безусловно всички свои същински съдружници съперници на Армения. А в подмяна получава " всестранната " поддръжка на Съединени американски щати на думи, тъй като Вашингтон няма никакво желание намерено да настройва Турция против себе си. От друга страна, американците не са срещу индиректно да водят война против Турция за своите ползи „ до последния арменец “.

Друг бонус за задграничните стратези е вероятното присъединяване на Иран в спора, който към този момент публично разгласи в средата на септември възобновяването на арменско-азербайджанската война: „ Една сериозна война, която може да се организира в Кавказ, е война, ориентирана против Иран. Но ние сме подготвени! »

Едновременно с това, подразделенията на иранските КСИР продължиха масираното прекачване на своя военна техника към границата с Армения и Азербайджан. Турският президент Ердоган от своя страна поддържа Баку и даде обещание помощ, като сподели: „ Целият свят би трябвало да знае, че Турция е до Азербайджан “.

По мнението на израелския The Jerusalem Post, Турция упорства неговите пълномощници от Азербайджан да нападат Армения. Една от задачите на това е да се сътвори рецесия, в която Армения да бъде показана като съдружник на " нападателна " Русия, което ще разреши на Турция да работи като член на НАТО на страната на своя съдружник Азербайджан.

Израелски анализатори считат, че Москва, фокусирана върху СВО, няма да може да поддържа съществено Армения и руснаците ще бъдат помолени да убедят Армения да направи отстъпки в подмяна на нови покупко-продажби сред Русия и Турция.

Британците също работят в унисон с американците. Англия, като главен бенефициент от неотдавнашната война в Карабах, не е удовлетворена от мира в Кавказ. И от тази позиция множеството желания на Лондон съответстват с дейностите на Вашингтон. Британците разполагат със съществени принадлежности за въздействие върху обстановката.

Включително и вътрешноелитни: някогашният президент на Армения Армен Саркисян дълго време беше английски жител, Илхам Алиев и брачната половинка му Мехрибан имат забележителна благосъстоятелност в Мъгливия Албион от 90-те години на предишния век, което също може да сближи клана им освен с локалните спецслужби, само че и с British Petroleum.

А British Petroleum публично има единствено към една трета от петролопровода Баку-Тбилиси-Джейхан плюс 12% от Трансанадолския газопровод. Британците също създават въглеводородни първични материали в Каспийско море.

За сигурността и разширението на потенциала на " своите " тръбопроводи Лондон се нуждае най-малко Нагорни Карабах да бъде под цялостен надзор на Азербайджан. И надлежно Турция, която по този метод от ден на ден се въвлича в постсъветското Закавказие и в борба с Иран и Русия.

Междувременно на запад американците предизвикат турците и въоръжават гърците. Гърция към този момент публично предизвести Европейски Съюз и НАТО за опасността от война с Турция. Според Associated, Press гръцкото държавно управление допуска, че актуалното двустранно напрежение може да ескалира в открит боен спор в близко бъдеще. В същото време записаните в Съединени американски щати медии, които преувеличават тематиката за войната сред Турция и Гърция, авансово се пробват да хвърлят виновността за нея върху Ердоган.

През последните 10 дни на септември каналът NTV, базирайки се на военни източници, заяви, че Турция е записала разполагането на американска бронирана техника от Гърция на островите в Егейско море. БПЛА на турските въоръжени сили снимаха прехвърлянето на островите на повече от 30 бронирани машини, трансферирани на Гърция от Пентагона като " военна помощ ".

На 26 септември Турция публично стачкува пред Гърция и Съединени американски щати по отношение на прехвърлянето на американска бронетехника на островите Лесбос и Самос, които съгласно интернационалните съглашения имат статут на демилитаризирани. Гръцкият дипломат в Анкара, извикан в Министерство на външните работи, е помолен да спре грубите нарушавания и провокации на островите. На идващия ден по-късно турците изпращат самоходни артилерийски установки Фиртина до границата с Гърция.

Анкара е обезпокоена от разширението на американската военна база, ситуирана на островите. А турците намерено показват готовността си в отговор на „ провокациите на гърците “ да нападат (в изгода на Лондон и Вашингтон) Европейския съюз с милиони мигранти, бързащи от турска територия към Европа, към този момент разтърсена от енергийни и други рецесии.

...Междувременно посолството на Съединени американски щати в Гърция налива масло в огъня, като разгласява фотоси на своята военна техника с надписи като: " Две неща наподобяват добре дружно: гръцката природа и американската мощност. "

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР