Американците Крисчън Тейлър и Уил Клей, които общо имат седем

...
Американците Крисчън Тейлър и Уил Клей, които общо имат седем
Коментари Харесай

Ново шоу Тейлър/Клей на Диамантената лига в Юджийн

Американците Крисчън Тейлър и Уил Клей, които общо имат седем златни медала от международни шампионати и олимпийски игри, ще са водещите състезатели в тройния скок на Диамантената лига Юджийн на 25 и 26 май. Битката сред двамата, изключително на американска земя, в никакъв случай не е за изпускане и сигурно ще предложи представление на феновете на тройния скок.

A post shared by Christian Taylor (@taylored2jump) on Mar 28, 2018 at 12:34pm PDT
27-годишният Тейлър е една от диамантените атракции със своите шест трофея. Единствено международният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени има повече диамантени трофея от него - седем. Тейлър е притежател на две олимпийски и три международни трофеи в тройния скок. Той е на второ място във безконечната международна класация със своите 18.21 м. Единствено международният рекордьор Джонатан Едуардс е пред него с 18.29 м от 1995 година, когато Тейлър е бил едвам на 5.


Миналия месец 26-годишният Уил Клей завоюва втората си международна купа в тройния скок в зала след тази през 2012 година Той беше едвам 20-годишен, когато на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година заслужи сребърен орден в тройния скок и бронзов в скока на дължина, като по този начин стана първият мъж от 1936 година с олимпийски медали от един конгрес в двата хоризонтални скока.

Съперничеството сред двамата датира от 2009 година и продължава до през днешния ден. Миналата година двамата реализираха по 17.98 м Юджийн преди Клей да запише 18.05 м с попътен вятър над допустимите стойности, а Тейлър 18.11 м. Това бяха и най-хубавите резултати в тройния скок, постигани на американска земя. Резултатът на Клей е и най-хубавият, с който не се стига до победа.

Португалецът Нелсон Евора също ще бъде измежду участниците в Юджийн. Той е международен първенец през 2007 година и има олимпийска купа през 2008 година в Пекин. На последните два планетарни форума - навън в Лондон през предходната година и в зала в Бирмингам през март, той се окичи с бронзови медали.

Китаецът Бин Дон, който завоюва международното злато в Портланд през 2016 година, също ще се опита да се намеси в борбата за първото място. 29-годишният скачач сграбчи олимпийския бронз в Рио де Жанейро със 17.58 м.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР