Американците, които купуват тампони и други продукти за женска хигиена,

...
Американците, които купуват тампони и други продукти за женска хигиена,
Коментари Харесай

Производителите на някои марки продукти за менструален цикъл ще изплатят „данък върху тампоните“ на купувачите

Американците, които купуват тампони и други артикули за женска хигиена, към този момент могат да получат възобновяване на налога върху продажбите, който към момента се постанова върху продуктите в 21 щата на Съединени американски щати.

The Tampon Tax Back Coalition съобщи в сряда, че ще възвърне налога върху продажбите на остарели артикули, създадени от осемте марки на застъпническата група: August, Cora, Diva, Here We Flo, The Honey Pot, Lola, Raeland Saalt. Купувачите, които изпратят текстови фотоси на касовите си бележки в границите на 10 дни след закупуването на менструални артикули, ще получат налога от Venmo или PayPal в границите на 48 часа, показва обединението на уеб страницата си.

Въпреки че няма съответен „ тампон налог върху продуктите за дами, те се таксуват със същата ставка като другите потребителски артикули, до момента в който продуктите, считани за съществени, се продават без налози, като аспирин и антиациди. Критиците споделят, че това дискриминира дамите.

анулация на налозите върху менструалните артикули, приемане на законодателство предишния месец. Той също по този начин отстрани налога върху пелените, кърпичките и другите бебешки такъми.

„ Всяка жена знае, че тези артикули не са наложителни. Те са от значително значение за нашето здраве и благоденствие и би трябвало да бъдат освободени от налози “, сподели сенаторът от щата Джоан Хъфман по-рано тази година в изказване, обявяващо мярката.

Пет щата не постановат налог върху продажбите, а 24 са се отървали от налозите върху продажбите на менструални артикули като превръзки, тампони, менструални чашки и гъби.

Миналата година веригата аптеки CVS сподели, че ще покрие използвания налог върху продажбите на остарели артикули в щатите, където данъкът върху тампоните остава в действие.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР