Американците имат една фиксидея в главата – да накажат Русия

...
Американците имат една фиксидея в главата – да накажат Русия
Коментари Харесай

САЩ искат да накажат Русия за „новия Пърл Харбър“

Американците имат една фиксидея в главата – да санкционират Русия за „ новия Пърл Харбър “, визирайки съветската интервенция на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, заяви съветското издание „ Правда “. Във Вашингтон виждат съветската интервенция, след която Доналд Тръмп беше определен за президент, като акт на война, който е равностоен на нападението над Пърл Харбър през Втората международна война, както и терористичните офанзиви на американска земя на 11 септември 2001 година.

След публикуването на отчета на сенаторите демократи за „ съветските офанзиви против американската народна власт “ в Щатите от ден на ден се приказва, че дейностите на Кремъл в действителност са акт на война. Специалният прокурор Робърт Мълър заключи, че 13 съветски жители са се намесили на изборите. Службите са уверени, че Москва е виновна за хакерските удари.

Ако дейностите по възмездието за „ новия Пърл Харбър “ обаче излязат отвън надзор, то планетата ще е застрашена от нова унищожителна война. За подобен сюжет се приказва както в упоменатите документи, по този начин и в изявлението на Хилъри Клинтън при представянето на книгата й. За това приказва и журналистът Томас Фрийдман и сенатори републиканци и демократи на чувания в Конгреса, както и по малкия екран. Ами в случай че това не е просто реторика, се пита съветският вестник. Какво следва по-късно – дали светът ще бъде потънал в хаоса на разрушителна война?

Според Владимир Василев – основен теоретичен помощник в Института за Съединени американски щати и Канада, тези войнствени изказвания „ са игра вабанк против Тръмп “. Противниците на президента желаят да нажежат ситуацията около следствието на възможното му съдействие с Русия, с цел да могат да оказват напън против него. Отношенията сред Вашингтон и Москва доближиха равнища, невиждани от Студената война насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР