Американците гласуват днес в решаващи междинни избори. Битката е за

...
Американците гласуват днес в решаващи междинни избори. Битката е за
Коментари Харесай

Американците гласуват днес в решаващи междинни избори

Американците гласоподават през днешния ден в решаващи междинни избори. Битката е за всичките всичките 435 депутати в Камарата на представителите, за 35 от 100 места в Сената, за 39 губернаторски поста, както и за прокурори и представители на локалните органи на власт.

Предварителните изследвания посочваха преимущество на републиканците. В момента Камарата на представители е доминирана от демократите /220-210 места при 5 вакантни/, същото е ситуацията и в Сената - /50 демократи - 48 републиканци и 2-ма независими/. Републиканците имаха преимущество единствено при губернаторите - 28 против 22 щата.

Ключовите борби се обрисуват в Пенсилвания и Джорджия. В Пенсилвания хирургът мултимилионер Мехмет Оз от районна прокуратура, се изправя против някогашния кмет Джон Фетърман от Директива за птиците в борба за кресло в Сената. В Джорджия демократът Рафаел Уорнок - първият негър сенатор, ще се бори за преизбиране в съревнование с Хършъл Уокър, някогашен състезател афроамериканец, подкрепян от Доналд Тръмп.

40 милиона американци гласоподаваха авансово. 18 милиона американци гласоподаваха предварително персонално, а още 22 милиона души изпратиха бюлетина по пощата.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще направи " значимо изказване " идната седмица във Флорида, като по този метод още веднъж загатна, че ще се кандидатира за президент, предадоха международните организации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР