Американци искат да осиновят момченце със синдром на Даун, което

...
Американци искат да осиновят момченце със синдром на Даун, което
Коментари Харесай

Американци искат да осиновят второ дете със синдром на Даун

Американци желаят да осиновят момченце със синдром на Даун, което е настанено в Дома за медико-социални грижи във варненския кв. Виница. Джейн и Даниел към този момент имат един наследник с тази диагноза, който са взели от същото заведение.

“Осиновихме Дани, когато беше на годинка и половина. Той се приспособява прелестно. Здрав е, благополучен е, върви на музикални занимания и където и да отидем е доста харесван”, описаха родителите при аудиенция в дома във Виница. За първи път те видели Дани на рождения ден на таткото Даниел.

“Получихме на имейла си писмо от осиновителска организация със лист с деца със специфични потребности. Предварително бяхме решили да осиновим дете със синдром на Даун. Когато видяхме Дани, усетихме, че той е нашият син”, изясни Джейн. Тя добави, че неотдавна от същата организация са се свързали с тях и са им посочили другото момченце.

“Познахме от фотографията педагожката му от Дома за медико-социални грижи. Влюбихме се и в това дете. С Дани имат сходна орис и по тази причина желаеме да го осиновим”, добави Джейн. Според нея синдромът на Даун не носи неприятности на фамилията, защото в Съединени американски щати хората с това заболяване са добре признати в обществото и след пълноправие елементарно си намират работа. Някои почват личен бизнес с ръчно направени продукти, други ги наемат в кафенета с личен състав единствено от хора със синдрома, трети се устройват в други търговски обекти.

“Всички сме щастливи, че още едно слънчево момченце ще има родители и брат. Благодарни сме на Джейн и Даниел и желаем щастливо и пълноценно бъдеще на семейството”, сподели директорката на дома доктор Стефка Джанкова. В заведението сега са настанени единствено деца със специфични потребности, които си намират осиновители най-вече от чужбина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР