Американци и руснаци споделиха храната си на МКС, заради отложени

...
Американци и руснаци споделиха храната си на МКС, заради отложени
Коментари Харесай

Американци спасиха от глад руснаците на борда на МКС


Американци и руснаци споделиха храната си на МКС, поради отсрочени доставки
(снимка: НАСА)

Американски астронавти споделиха храната си своите съветски сътрудници на борда на Международната галактическа станция (МКС), откакто бе отлежено изстрелването на товарния транспортен съд „ Прогрес ” , излиза наяве от диалог на екипажа със Земята, излъчен от НАСА.

В обява по тематиката напомня, че през октомври Роскосмос реши да отсрочи изстрелването на Прогрес МС-16 от 11 декември за идната година, заради нужда от спомагателни инспекции. По-късно стана известно, че стартът на кораба е плануван за 15 февруари.
още по тематиката
„ Получихме ги от американска страна, не си припомням точния брой, мисля, 13 контейнера с хранителни дажби ”, споделя космонавтът Сергей Рижиков на експерт от Центъра за ръководство на задачата покрай Москва.

Поради отсроченото изстрелване на Прогрес МС-16, съветската страна е поискала от американците да доставят съветска храна на МКС, разкрива Александър Агуреев, началник на отдела по хранене в Института по биомедицински проблеми на Руската академия на науките. Но вместо това американците са предложили да дадат на съветските космонавти храна от своите ресурси на борда на станцията.

„ През декември трябваше да тръгне [руският] товарен транспортен съд, който да достави продукти… Те споделиха, дано космонавтите употребяват нашите артикули ”, споделя Агуреев. По неговите думи, американската храна се дава на съветските космонавти гратис.

В момента на МКС се намират съветските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлийн Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и японецът Соичи Ногучи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР