Американското разузнаване е убедено, че Украйна стои зад атаката с

...
Американското разузнаване е убедено, че Украйна стои зад атаката с
Коментари Харесай

Русия не е изненадана, че Украйна стои зад атаката над Кремъл

Американското разузнаване е уверено, че Украйна стои зад офанзивата с дрон над Кремъл, оповестиха по-рано през днешния ден от „ Ню Йорк Таймс “.

Изданието оповестява, че офанзивата наподобява е част от поредност секрети интервенции, които са сложили в неудобно състояние формалните представители на Съединени американски щати, поради това, че Вашингтон е главен снабдител на военно съоръжение за Киев, показва Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче не беше сюрпризиран от тези разкрития.

„ Още в самото начало Русия сподели, че Украйна е в основата на офанзивата с дронове против Кремъл, осъществена по-рано този месец “, съобщи той. „ Ние незабавно казахме, че режимът в Киев стои зад това. В последна сметка няма значение кои елементи на киевския режим са го направили. “

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли тогава Украйна да е виновна за офанзивата, заявявайки, че Киев няма ресурса, а и времето да се занимава с сходни набези. От „ Ню Йорк Таймс “ показват, че президентът най-вероятно не утвърждава всички секрети интервенции и не е ясно до какъв брой е бил осведомен със протичащото се.

До заключението, че Украйна стои зад офанзивата на Кремъл, разследващите служби доближават, откакто прехващат украински диалози, в които украински чиновници споделят, че считат страната си за виновна за офанзивата, както и съветски връзки, които сочат, че това не е била интервенция под подправен байрак, проведена от Русия, добавя изданието

 

Етикети: КремълРусияУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР