Американското правителство призна, че в САЩ няма достатъчно производствени мощности

...
Американското правителство призна, че в САЩ няма достатъчно производствени мощности
Коментари Харесай

Washington Post: Украйна изразходва за 2 дни толкова снаряди, колкото САЩ произвеждат за месец

Американското държавно управление призна, че в Съединени американски щати няма задоволително индустриални мощности за направата на такова количество артилерийски снаряди, което да удовлетвори потребностите на Украйна. В момента Щатите са способни да произведат 14 000 гаубични снаряда за месец, а Украйна изразходва това количество за два дни, разкрива в. " ". 
 
Според високопоставеният чиновник на Пентагона Кристин Уормут, Съединени американски щати възнамеряват да усилят производството. Освен това, изданието оповестява, че Вашингтон се пробва да накара европейските си съдружници да отворят своите ресурси и да усилят индустриалните си мощности, с цел да споделят част от бремето. 
 
Интензивността на боевете в Украйна е десетки пъти по-голяма, в сравнение с тази в Афганистан. Там силите на НАТО са достигали най-вече до потреблението на 300 снаряда дневно. Командващият на Сухопътните войски на ВСУ ген.-полк. Александър Сирски съпостави интензивността на боевете в Украйна с тази по времето на Втората международна война. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР