Американското правителство обяви, че ще отдели 3,2 милиарда долара за

...
Американското правителство обяви, че ще отдели 3,2 милиарда долара за
Коментари Харесай

САЩ инвестират 3,2 милиарда долара за разработка на лекарства срещу COVID-19 |

Американското държавно управление разгласи, че ще отдели 3,2 милиарда $ за ускорение изследванията и разработките на медикаменти за лекуването на COVID-19, които до 1 година да получат позволение от Администрацията похраните и медикаментите и да влязат в приложимост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Планът е наименуван Антивирусна стратегия за пандемии. С нея американското здравно министерство цели бързо създаване на ефикасни антивирусни медикаменти, които да могат да бъдат употребявани в домашна конюнктура и да предотвратяват нуждата от болнично лекуване или смъртни случаи.

Нови антивирусни препарати, които облекчават заболяването и понижават вероятността от гибел от COVID-19, изключително лекарства, които могат да бъдат одобрявани през устата и употребявани в домашни условия в точния момент, биха били мощни принадлежности в битката с пандемията и спасяването на живота, споделя доктор Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания.

Той отбелязва, че за доста от вирусите, които основават заплаха от пандемии, действително няма огромни благоприятни условия за лекуване. Според него имунизациите не престават да бъдат най-важната част от битката с COVID-19, само че антивирусните медикаменти са „ значимо допълнение “, изключително за хората с избрани здравословни проблеми, за които имунизациите са по-малко ефикасни.

Усилията ще бъдат ориентирани към проучвания и на други вируси с пандемичен капацитет и ще бъдат финансирани от американския избавителен проект.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР