Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.

...
Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.
Коментари Харесай

САЩ са отпуснали 200 милиона долара отбранителна помощ на Украйна

Американското държавно управление е одобрило в края на декември 200 млн. $ спомагателна помощ за Украйна в региона на сигурността, сподели почитан представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс.

" Ангажирани сме със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и ще продължим да ѝ оказваме поддръжката, от която се нуждае ", сподели представителят пред публицистите, пътуващи дружно с държавния секретар Антъни Блинкен за Украйна. Служителят пожела да остане неизвестен и не разкри детайлности за това, от какво се състои помощта, показва Асошиейтед прес.

Блинкен дойде през днешния ден в Украйна. Киев и западните му съдружници се безпокоят от скупчването на десетки хиляди съветски бойци на границата с Украйна . Русия отхвърля да възнамерява ново военно навлизане.

Държавният секретар на Съединени американски щати прикани през днешния ден съветския президент Владимир Путин да избере мирния метод за споразумяване на рецесията към Украйна, само че означи, че Москва може " доста бързо " да укрепи войските си, които към този момент заплашват нейния комшия. " Много се надявам, че можем да останем на пътя на дипломацията и мирните средства, само че в последна сметка това ще бъде решение на президента Путин ", сподели Антъни Блинкен в Киев, предупреждавайки, че има проекти за още по-голямо увеличение на съветските сили на украинската граница, показва Франс прес.

" Знаем, че има проекти за увеличение на тези (руски) сили още повече и доста бързо, а това дава на президента Путин способността, също доста бързо, да предприеме нови нападателни дейности против Украйна ", сподели Блинкен пред дипломати в американското посолство в Киев.

Блинкен ще се срещне през днешния ден с украинския президент Володимир Зеленски и у краинския външен министър Дмитро Кулеба . След срещите си в Украйна и малко пътешестване до Берлин, където на следващия ден ще беседва с немските и други европейски съдружници, в петък Блинкен ще се срещне в Женева с съветския си сътрудник Сергей Лавров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР