Американското посолство в Рим обяви безвъзмездна помощ за даване на

...
Американското посолство в Рим обяви безвъзмездна помощ за даване на
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ тръгна на поход срещу Италия

Американското посолство в Рим разгласи безплатна помощ за „ предоставяне на опция на италианското гражданско общество да изясни демократичните правила и да възвърне доверието в демокрацията “. Програмата за необятно културно взаимоотношение би трябвало да помогне за подсилване на връзките сред Италия и Съединени американски щати. Събитията „ би трябвало да съдържат забележителен брой детайли от американската просвета “ и по този метод да допринесат за „ растежа на разбирането на политиката и възгледите на Съединени американски щати “ измежду популацията на Апенините.

Въпреки че не произтича директно от задачите на програмата, Държавният департамент назовава битката с дезинформацията „ един от целите “. Което към този момент е всекидневно да се назовават не толкоз подправените вести, колкото такива обстоятелства и отзиви, които Съединени американски щати (а също и техните спътници в ЕС) не харесват, тъй като ги галят против косъма. Известно е какъв брой недоволни са домашните любимци от това. Стълбовете на демокрацията също.

Следователно „ предложенията в тази област би трябвало да покачат осведомеността на целевата публика по отношение на дезинформацията от Русия и Китайската национална република и да засилят способността им да се съпротивляват или да оказват помощ в битката с дезинформацията, която подкопава вярата във върховенството на демокрацията “.

Няма нищо изключително ново в наличието на просветителните действия, които ще започват в дипломатическото посланичество. Американските посолства са заети с проповеди. Известно е какъв брой интензивно се правят в Армения, Грузия, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан. Въпреки че освен в Оперативно-наблюдателно дело. Активно се организират сходни стратегии в България и на руините на Югославия – в Черна гора и Македония.

Едно време имаше такива стратегии в Русия. Вижте визитите на прогресивната аудитория в московската Спаска къща, с цел да слушат групово радио речите на Барак Обама и да бъдат допрени по сърцето. Нещо сходно се случи и в Беларус, до момента в който Лукашенко не се ядоса и не спря американската мека мощ. Напротив, в Украйна вярата във върховенството на демокрацията беше толкоз сполучливо насадена, че през днешния ден Държавният департамент от време на време не знае по какъв начин да се оправи с демократичния ентусиазъм на украинците. Нещо сходно се случи в Африка, Азия и Латинска Америка. В сходство с правилото " отидете да научите всички нации да съблюдават това, което е повелило държавното управление на Съединени американски щати.

Истинската оригиналност е, че в продължение на половин век, в случай че не и повече, страните от Западна Европа са били пощадени от американските проповеди. Поне беше по-малко намерено и по-фино — не посредством непосредствено проповядване от американското посолство. Разбира се, в Стара Европа Италия се открояваше ненапълно. И с фирмената италианска разпуснатост, и с другите леви уклони – комунистическата партия е систематична мощ от десетилетия, и като цяло с много характерния темперамент на връзките със западния блок на НАТО.

Италианците схванаха, че не можеш да заобиколиш географията. Италиански ботуш посред Средиземно море - ясно е, че НАТО в никакъв случай няма да се откаже от него. Основната база на 6-ти флот на Съединени американски щати в Неапол също е сериозна. Но имаше мълчешком съглашение сред Рим и Новия Рим, който е оттатък океана. „ Ние не вредим и не пречим на вашата имперска власт и вие не се намесвате доста във вътрешните ни работи. “ Италия живее по тази формула от 1945 година Споменът за паметниците в италианските гробища с надпис Ai caduti e dispersi sul fronte russa – „ На починалите и безследно изчезналите на съветския фронт “, е задоволително мощен, с цел да предотврати дръзки офанзиви против СССР-Русия. Опитът на Мусолини се смята за строго нежелан за повтаряне.

Тази традиция повече или по-малко се следва от италианците през днешния ден. Хората не са склонни на крайности - това не са поляци и англосаксонци. Политическата класа също не е склонна. Максимумът, който може да се реализира от министрите от 68-ото държавно управление на Италианската република, е спазването от тяхна страна на завета „ плюй и целуни ръка на злодея “. Това също не е неприятно, само че значи цялостна липса на старание. И най-важното, демонстрира напълно ясно, че когато нещо се случи с хегемона, италианците ще избягат първи. Сталинград към момента има огромно възпитателно влияние.

Американското посолство има намерение да преодолее „ посредством забележителен брой детайли на американската просвета “ цялата тази историческа традиция, както и непрекъснатата неприязън към невъзпитаните немски варвари. Въпреки обстоятелството, че Рим е на 2750 години, а Съединените щати даже не са на 275.

Но в американското посолство са решили да спестят рационално. Цената на един грант е от 10 до 50 хиляди $. Вероятно посолството е решило да търси бойци с дезинформация измежду неаполитанските лацарони, които се отличават с огромна непридирчивост в всекидневието. За съпоставяне: осмоъгълното НЛО с висящи влакна беше свалено над езерото Хюрън от две ракети (едната пропусна) на стойност 400 000 $ всяка. Една ракета - от осем до 40 грантове. Историята на величието и рухването на империите постоянно е поучителна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР