Американското общество на операторите (ASC) включи българския оператор Крум Родригес

...
Американското общество на операторите (ASC) включи българския оператор Крум Родригес
Коментари Харесай

Българинът Крум Родригес е номиниран за най-престижните награди за операторско майсторство в света

Американското общество на операторите (ASC) включи българския оператор Крум Родригес в своите номинации за 2024 година за изключителни достижения в категориите игрално кино, писмено, телевизия и музикални видеа.

Родригес е определен за работата си в игралния филм Гражданинът светец/ Citizen Saint и ще се бори за премията Spotlight.

В тази категория нормално се предлагат пълнометражни и документални филми, които са предавани на кино фестивали или отвън територията на Съединени американски щати.

За премията българинът се съревновава с Ерик Бранко ( “Story Ave. ”) и Уоруик Торнтън ( “The New Boy ”).

Победителите ще станат ясни на 38-та Церемония по връчване на премиите на ASC, която ще се състои на 3 март 2024 в Бевърли Хилс, Калифорния.

47-годишният Родригес учи снимка във Френската академия по изображението в Богота (Колумбия), а няколко години по-късно се дипломира като магистър по операторско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Венец Димитров.

Номинацията от Американското общество на операторите е следващият триумф, с който може да се похвали българският оператор.

С късометражния си филм „ Golden Tadpole “ той завоюва премия на най-големия интернационален фестивал за операторскo изкуство Camerimage ’05 в Лодз, Полша, както и премията Best Cinematography на фестивала Next Reel ’05 в Ню Йорк за кино лентата „ Преди живота, след гибелта “ на Драго Шолев.

Той е оператор на някои от най-известните български продукции през последните години - „ Урок ", „ Слава ", " Воевода ", „ Безбог ", „ Цветът на хамелеона ", " Майка " са единствено част от заглавията, които е снимал.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР