Американското министерство на правосъдието обжалва решението на американски съдия, позволяващо

...
Американското министерство на правосъдието обжалва решението на американски съдия, позволяващо
Коментари Харесай

Правосъдното министерство на САЩ обжалва сливането на AT&T и Time Warner

Американското министерство на правораздаването апелира решението на американски арбитър, позволяващо сливането на телекомуникационния колос AT&T и медийната група Time Warner, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министерството не аргументира решението си. То идва месец откакто американски арбитър позволи сливането, което администрацията на Доналд Тръмп се опитваше да спре. Операцията по сливането бе оповестена през 2016 година и възлиза на 85 милиарда $.

AT&T е най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати и вторият максимален мобилен оператор. Time Warner е огромна медийна група, в която влизат платеният канал HBO, киностудията Warner и осведомителната телевизия CNN.

Американският медиен и телекомуникационен пейзаж е в развой на промени със доближаването на обичайните играчи в него, с цел да се опълчват на навлизането на колоси на интернет като Amazon, Apple, Гугъл и Netflix

Процесът по сливането на двете компании закупи политически поврат с рецензиите на Тръмп против Си Ен Ен. Тръмп също така бе заречен да " провали договорката, тъй като тя е прекомерно доста централизация на власт в ръцете на прекомерно малко хора ". Това заричане той даде още като претендент за президент.

Сега обжалването на сливането ще се гледа от апелативен съд във Вашингтон. Тричленен правосъден състав ще се произнесе по него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР