Американското министерство на финансите издаде шестмесечно разрешение за преустановяване на

...
Американското министерство на финансите издаде шестмесечно разрешение за преустановяване на
Коментари Харесай

САЩ прекъсват санкциите срещу Сирия за 180 дни, за да позволят изпращането на помощ след труса

Американското министерство на финансите издаде шестмесечно позволение за прекратяване на действието на глобите, наложени на Сирия, с цел да разреши даване на помощ за тази страна, потърпевша тежко от пагубните трусове в прилежаща Турция.

Ако министерството не беше взело това решение, то помощта нямаше по какъв начин да доближи до Сирия, тъй като би била неразрешена от глобите против тази страна, съобщи ДПА.

" В миг, когато интернационалните съдружници и филантропичните сътрудници се активизират, с цел да оказват помощ на потърпевшите, желая доста ясно да заявя, че глобите на Съединени американски щати в Сирия няма да пречат на животоспасяващите старания за сирийския народ ", сподели заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо, представен от Българска телеграфна агенция.

Разрешителното уголемява обсега на към този момент настоящи позволения за освобождение от използването на глобите, издадени по филантропични аргументи, " с цел да могат тези, които дават поддръжка, да се съсредоточат върху най-необходимото - спасяването на животи и възобновяване ", съобщи той.

Наложените от Съединени американски щати и Европейския съюз наказания затрудняват износа за Сирия, в която от 12 години има революция.

От понеделник представители на сирийските управляващи приканват интернационалната общественост да анулира глобите, които съгласно тях са причина за дефицита на запаси и тежко съоръжение, належащо за почистване на отломките при избавителните действия.

Сирийският президент Башар Асад посети през днешния ден Университетската болница в Алепо, заяви сирийското президентството. Това е първото му посещаване в потърпевшия от земетресенията регион в страната, показват Ройтерс и Асошиейтед прес.

Асад и брачната половинка му Асма посетиха ранени пациенти в болничното заведение в Алепо - един от най-тежко потърпевшите градове в Сирия.

Междувременно Световната стратегия по прехраната сподели, че запасите ù в Северозападна Сирия са на привършване. Тя прикани да бъдат отворени повече гранични пунктове от Турция, откакто двете страни бяха тежко наранени от земетресението.

" Запасите ни са на привършване и имаме потребност от достъп, с цел да докараме нови ресурси. Граничният пункт в този момент е отворен, само че имаме потребност да бъдат отворени нови гранични пунктове ", съобщи заяви Корине Флайшер, районен шеф на Световната стратегия по прехраната.

Международната организация по миграция (МОМ) заяви, че 14 камиона с филантропична помощ са минали през днешния ден през границата от Турция в Северна Сирия. " Камионите транспортират електрически печки, палатки, одеяла и други неща в помощ на хората, разселени вследствие на това пагубно земетресение ", сподели представител на МОМ, като добави, че помощта е предопределена за Идлиб.

Източник: dnes.dir.bg

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР